Normaal gesproken is februari de maand van de huiskamerconcerten. Je hebt dan immers naast Gluren bij de Buren ook Stukafest. Nu is het maart, maar de muzikanten ondervinden nog steeds hoe lastig het is om in een huiskamer, zolder of op het toilet te spelen. Zeker wanneer dat ook nog eens voor lege kamer is. Niet omdat er geen publiek kwam opdagen, maar omdat de maatregelen omtrent het coronavirus van ons vraagt om thuis te blijven en 1,5 m afstand te houden. Dan zit er niets anders op om livestreams te houden, een video op te nemen of een nieuw nummer te schrijven. Want aan creativiteit, in deze tijd, geen gebrek. Wij selecteerden wat pareltjes die je niet gemist mag hebben. Met dank aan Delfts Collectief, die de oproep extra kracht bij gezet hebben.

Als er iemand goed is in productief thuis 'werken' dan is het Marvin Dee wel. Hoewel de acoustic tour van Marvin Dee Band stil ligt en ook de optredens met Sandra van Nieuwland voor nu geen doorgang kunnen vinden, bleef Marvin niet bij de pakken neer zitten. Hij nam twee video's op vanuit huis en deed ook mee aan de KINK 1,5m sessies. Daar ontving hij alleen maar lovende reacties van de luisteraars, waarna er vrolijk verder gespeeld kon worden. Nieuw materiaal van Marvin Dee Band zit er ook aan te komen; 17 april wordt er een nieuwe single uitgebracht. Houd je oren en ogen dus open, maar voor nu leg die oortjes maar te luister voor deze prachtige covers van Tennessee Whiskey en The Sun is Shining Down. 

Je kunt muziek maken, maar je kunt ook een nummer schrijven over deze tijden van quarantaine. Je zou denken dat Zielige Doos (ook wel bekend als Gully Flowers), van deze situatie nog zieliger wordt. Niets is minder waard. Voor Zielige Doos komt een droom uit: eindelijk lekker binnenblijven en een hommage aan Page geven. Je kunt in deze tijd natuurlijk de hele dag lekker pagga slaan en als je niet weet wat dat betekent, ja dan is het misschien ook maar beter om deze even over te slaan. Wij konden er uitstekend om lachen. 

Aah ja de twaalfkoppige jazzformatie die alle heupen aan het swingen krijgt. We hadden graag op 21 maart mee gedanst in Café de V of anders wel op de markt tijdens Koningsdag, maar ook hier gooide het coronavirus weer roet in het eten. Dan maar de mensen digitaal bereiken. Schier onmogelijk met twaalf koppen zou je denken. Maar Capital S dacht: hold my beer en daar kwam de volgende video uit voort. Geweldige muziek, goed geluid, heerlijke edit skills, alles klopt aan deze video. We want more!

Je hebt je persbericht naar buiten gebracht en een toffe eerste videoclip opgenomen in STECK. Je bent klaar om de podia in Delft te betreden en je reggae met Afrikaanse invloeden te laten horen. Is ineens alles dicht. Het overkwam Monfrere. De broeders van andere moeders besloten om dan thuis maar muziek te maken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de corona tijd voorbij is, en we eindelijk Monfrere aan het werk kunnen zien!

Rokus, de herders van de Nedergrunge lieten ook van zich horen. Als je nergens kunt spelen breng je toch gewoon een single uit en doe je er gelijk maar een videoclip bij. Waarom de band afgezonderd is van de zanger in de video? Stefan Persaud zat thuis in quarantaine.

Als je kijkt door het raam, weet je niet wat je ziet, maar geen enkele reden om Radeloos te worden want het einde van Rokus is dit beslist niet. Tot zover de rijmkunsten van ondergetekende, luister maar gewoon naar de single. Die teksten zijn veel beter. 

Velvet Sway zou in STECK optreden en inmiddels kun je de afloop wel al raden. Het zorgde er in ieder geval voor dat zangeres Marleen zich verveelde, daarom besloot ze maar de camera in de hand te nemen. Dit is Smile For A While en het bracht bij ons zeker een glimlach op het gezicht. 

Alsof Squidzilla een voorspellende gave had. Ze namen hun EP release op en daarom hebben we daar nu de beelden van. Oké heel gek is het niet om je EP release op te nemen, we willen maar aangeven hoe extra blij we er nu mee zijn. Wanen we ons toch nog een beetje in Cultuurlab. 

 Als je met huisgenoten, een partner, kinderen of je oma woont, ben je dat gelul om je heen ook wel een keer beu. Nu is Mountains Are Calling een instrumentale band. Daarnaast ook nog eens kneiter hard met scheurende gitaren, ideaal om je eens even goed af te zonderen. Luister, headbang gerust mee en geniet vooral.

Je kan een nummer spelen, misschien speel je er wel twee, of je kunt gewoon een heel optreden streamen. Dat laatste deed The Flask. Zelf was ik nog niet heel bekend met deze combinatie van folk met een vleugje fantasy. Tijdens het bekijken van de livestream heb ik Wikipedia erop nageslagen: ik weet nu wat een cajun is en dat balfolken weinig met moshen te maken heeft. In de comments durfde ik het aan om All Star van Smash Mouth aan te vragen, helaas zat die nog niet in het repertoire. Desalniettemin net zo goed genoten van Jesse, I Hardly Knew Ya en Caledonia. 

Ook Roel van Velzen heeft van de tijd gebruik gemaakt om creatieve uitspattingen vast te leggen. 'Honesty' van Billie Joel weet hij feilloos om te toveren in een quarantaine cover. En zo wordt 'Honesty', 'Quarantine'. Heb jij nog goede suggesties voor een corona cover? 

Oproep aan Delftse muzikanten!

Wij blijven jullie graag in de schijnwerpers zetten, maar daarvoor hebben we wel content nodig. Dat kunnen we niet alleen. Heb jij een quarantaine video, stuur hem naar redactie3voor12delft@gmail. Of tag ons op Facebook of Instagram.

Facebook
Instagram

Geef je liever een interview, vul dan onderstaand formulier in. Dan maken we een apart artikel over jou/jullie!

Interview