Elke maand kijkt 3voor12 Delft vooruit naar wat er op muzikaal gebied te beleven valt in Delft. Wij geven wat tips om je op weg te helpen. Met deze maand mooie optredens in STECK, Jazzcafé Bebop, Cultuurlab, de Koornbeurs, Theater de Veste en Sociëteit Tyche

BEBOP SPECIAL: Gerardo Rosales Latin Jazz Quartet

Woensdag 4 maart | Jazz Café Bebop

Wegens populariteit zal de maart editie van BEBOP Special de Venezolaanse legende "Señor Tambo" AKA Gerardo Rosales, met een nieuwe kwartet en een nieuw repertoire. Ze zullen gouden klassiekers van de beginjaren van de Latin Jazz spelen, dat ooit de geboorte betekende van de salsa sound. Natuurlijk is er ook nog ruimte voor wat Cubaanse (en andere Latijnse) klassiekers

Gerardo Rosales is een professioneel percussionist sinds 1982, hij nam 21 albums op onder eigen naam en nog eens 70 met andere artiesten. Gerardo woont sinds 1993 in Nederland en werkte o.a. samen met Saskia Laroo, Hans Dulfer, Benjamin Herman en vele anderen. 

Meer info >>>

Space Opera Night & EP Release

Vrijdag 6 maart | Cultuurlab

Het Delftse Squidzilla presenteert op deze vrijdag haar nieuwe EP.

Squidzilla maakt elektronische space opera met een accordeon, viool, zang en drums. De songs maken onderdeel van het verhaal van Hanrick Hornigold. Ze werd gedumpt op een onvriendelijke planeet, nadat ze te veel kwam te weten over de ruimestation opzichter. Op deze planeet probeert ze contact te maken met de lokale bevolking, de dusters, die nogal geneigd zijn om neer te kijken op gestrande bannelingen, a.k.a. spacers. Het is hier dat ze haar zoekte wraakt voorbereid...

Verwacht naast Squidzilla ook nog bands als The Marshmallow Experiment, Suzuki Jonzo, Mik Quantius en het onlangs, als vervanger voor Gully Flowers opgeroepen, HOW LOW CAN YOU GO! Genoeg om van te smullen dus. 

Meer info>>>

Music Lab: Artemis, Laste Decade, Maybe Someday

Zaterdag 7 maart | Cultuurlab

ARTEMIS
In December 2017 vormde zich door initiatief van Julius Kortekaas met mensen van het St. Stanislascollege een band. Na enkele wisselingen bestaat de band nu uit Ivan Jager, Philip Peterse, Willem van Overbeeke en Julius Kortekaas. Bestaand uit die vier muzikanten speelt de band Artemis nu zowel covers als eigen werk bestaande uit voornamelijk stevige rock, denk aan progrock bluesrock, en wat metal van tijd tot tijd.
De rockachtergrond, gecombineerd met het klassiek-geïnspireerde fingerstyle spel van Ivan de Jager, evalueert zich tot een steeds unieker en steeds stabieler geluid.

Last Decade
Rock, pop met een vleugje funk her en der. Zo beschrijft de band zijn eigen nummers. Na een te gek jaar gehad te hebben met het eigen geschreven album ‘Come & Go’ waren zij onder andere te vinden op festivals, verschillende podia en ook op de radio.Last Decade bestaat uit energieke enthousiaste muzikanten met ieder zijn eigen muzikale achtergrond. Na de release van de EP 'Bigger Than Us' is de 6-koppige band bestaande uit: zangeres Margot Kulik, gitarist Stijn de Koning, slaggitarist/trompetist Ruben van der Kleij, toetsenist Jeffrey van der Knaap, bassist Stijn Landzaat en drummer Wesley Mooiman, verder gaan schrijven aan hun volgende aankomende album.

Last Decade staat vrijdag 13 maart ook in STECK

MAYBE SOMEDAY
In emptiness, we search and collide. Scaping and scraping from the debts of our awakening. Lonely, outgrowing the era of knowing. When it fades, it appears, when it shows it ignores. Obey and accept the form of regret. Maybe someday...3 friends trying to make some good dark and atmospheric post-rock music. Marko on guitar, playing atmospheric melodies. Eugene on bass pushing the sound forward. Masoud on drums, gluing them together. They got together about a year ago, on and off, and are still trying to figure out their sound. Maybe someday we'll find something that will satisfy them.

Meer info>>>

 

Metalcafé de Koornbeurs #38

Zaterdag 14 maart | Metalcafé de Koornbeurs

Het is weer tijd voor het volgende metalcafé! Deze editie bestaat uit Rise Of The Wood en Villaintropist!

Rise Of The Wood
Rise of the Wood is 5 man uit het Westland sterk, de bandleden hebben hun roots in de Metal, Punk en Prog Rock bands. Deze invloeden zijn samengevoegd tot een rauwe, stomende saus! Vanaf het begin in 2014 is hun populariteit snel gestegen. Op eindeloze podia ging het dak eraf door deze energieke act. Met hoogtepunten als Waterpop, Dijkrock en Westerpop en een goed ontvangen eerste EP. Rise of the Wood heeft daarnaast ook verscheidene competities gewonnen. Het eerste album kwam uit in 2017.

Villaintropist
Villaintropist is een Heavy Thrash Metal band uit Zaandam. Met ervaren bandleden als gitarist Michiel Witte en drummer Jordy Nel (beide ex-Raiser) en bassist Jesper Nibbelink (ex-Degenerate)

Oktober 2019 kwam hun eerste single “Invertebrate” uit. Gevolgd door “Oversight” in december.  Het jaar 2020 zal in het teken staan, van waar ze 2019 achter lieten: meer shows, meer muziek en meer aggressie

Meer info>>>

BkBattle 2020 | Band and DJ Contest

Dinsdag 17 maart | STECK

BkBeats is één van de grootste studentenfestivals van Delft, met duizenden bezoekers. Als artiest wil je daar natuurlijk ook van de partij zien. Er wordt deze avond één dj en één band gekozen. Zij zullen 24 april van de partij zijn tijdens BkBeats 2020. Opgeven kan via www.stylos.nl. En ook voor de bezoeker belooft het een mooie avond te worden!

Meer info>>>

 

 

 

 

 

 

 

Spinvis: In werkelijkheid | Theater de Veste

Woensdag 18 maart | Theater de Veste

Spinvis en Saartje Van Camp spelen een muziekvoorstelling die in werkelijkheid over iets anders gaat. Achter ieder verhaal zit een ander verhaal. En ook dat verhaal vertelt niet alles. ‘In Werkelijkheid’ speelt zich af in een wereld die in werkelijkheid de onze zou kunnen zijn. Een visuele en muzikale vertelling met veel nieuwe en oudere liedjes van Spinvis. Opnieuw gearrangeerd. Soms verstild. Soms keihard. “Spinvis betovert, ontroert en hypnotiseert.”

Meer info>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wolpop Nowee: Flying Tygers & Black Tarantula

Vrijdag 20 maart | Wolbodo

Wolpop is weer van de partij bij de Nowee, dit jaar vindt deze plaats in de week van 16 t/m 20 maart met elke dag een activiteit op een andere Delftse vereniging.

Black Tarantula
Black Tarantula is the only Netherkraut band in the world. Netherkraut is an amalgam of surf, psychedelic garagerock and krautrock; timeless sixties music kept timeless via the psychedelic time vacuum. Hazed (mushroom-) clouds enshroud the mystic history of this Dutch four piece.

Flying Tygers
Garage rock, teen trash, sixties punk - hoe je het maar wil noemen. Eens in de zoveel tijd zijn mensen het zat om te luisteren naar commerciële pop rock, mainstream rebellie en goed gepromote tegencultuur. Dat is wanneer de garage bands floreren. Sommige mensen wachten niet op zo’n golf garage geweld, maar starten die golf. Dat zijn the Flying Tygers.

+ TBA

Meer info>>>

 

 

SHHT (BE) + support: Uma Chine // STECK

Vrijdag 20 maart | STECK

Als er iemand z’n eigen ding doet, is dat ‘Shht’ wel. Nee, we vragen je niet om even je mond te houden, ‘Shht’ is de naam van een hele vette band uit België. Ze maken noiserock met teksten waar geen touw aan vast te knopen valt. Ze waren dè ontdekking van Best Kept Secret 2019, waren support van De Staat en staan inmiddels in het favorieten lijstje van menig muziekliefhebber. Lekkere weirdomuziek waar je heel lang, heel lekker op gaat. In maart staan ze in STECK, komt dat zien.

Het zeskoppige Uma Chine verklankt naar eigen zeggen een ‘reusachtige vrouw die magisch-realistische vertelsels de wereld instuurt.’ Door de combinatie van intrigerende lyrics, heldere melodieën en slimme grooves weet de band inderdaad die betoverende sfeer neer te zetten. Uma Chine blinkt dan ook uit in behendig muzikaal bochtenwerk, zoals we dat van pakweg Warpaint, Grizzly Bear of Amen Dunes ook kennen.

Meer info>>>

 

 

 

´t Collectief 2020 | Sociëteit Tyche (DSB)

Vrijdag 27 maart | Sociëteit Tyche (DSB)

De zevende editie van 't Collectief zal plaats hebben op een bekende plek. Sociëteit Tyche zal opnieuw veranderd worden in een magische plek met geweldige dj's, toffe bands en creatieve decoraties. De avond zal onvergetelijk worden! 

Meer info>>>