Elke maand kijkt 3voor12 Delft vooruit naar wat er op muzikaal gebied te beleven valt in Delft. Wij geven wat tips om je op weg te helpen. Met deze maand mooie optredens in STECK, De Kurk, Cultuurlab, Rietveld Theater, Theater de Veste, de Koornbeurs, Prinsenkwartier en Café de V.

Metalcafé #37: Downcast Collision + Edsattic

Zaterdag 11 januari | O.J.V. De Koornbeurs

Metalcafé nummertje 37 alweer in de Koornbeurs. Met deze keer Downcast Collision en Edsattic

Downcast Collision klinkt als dark science; heavy, killer riffing en zonder al te veel subtiliteit. Stoutmoedige songs met zware vocals die thema's bezingen als geweld, ondode hordes, visioenen van Lucifer, het moorden van tiener pestkoppen en zelfs het reizen in een andere dimensie om scherpzinnigheid te vinden. Dat alles, terwijl de band nog steeds cathy genoeg klinkt om de melodieën nooit meer uit je kop te krijgen.

De geschiedenis van Edsattic begon ergens in 1993 in Rijswijk. Drie vrienden, ieder met hun eigen invloeden maar met het gezamelijk doel om heavy rockin' metal in de geest van voorbeeld als Iron Maiden, Kiss, Metallica en vele anderen te maken. Na vele intense jam sessies op Ed's attic, kregen de eerste songs vorm. 

Meer info >>>

BEBOP LIVE at De Kurk: Jesse Van Ruller Trio

Woensdag 15 januari | De Kurk

Jesse van Ruller mag zich tot de grootste jazz gitaristen van zijn generatie scharen. De grote Amerikaanse gitarist Jim Hall zei over hem: 'A most expressive player; he really touched me on a personal level.'

Als studen van Wim Overgaauw studeerde Van Ruller summa cum laude af aan het conservatorium in Hilversum en was hij de eerste Europeaan om de Thelonious Monk International Jazz Competition te winnen, met een jury bestaande uit Pat Metheny, John Scofield, Jim Hall, Pat Martino en Mark Whitfield.

Meer info>>>

Live muziek at Prinsenkwartier: Tilia

Donderdag 16 januari | Prinsenkwartier

Tilia is de band rond liedjesschrijfster Charlotte van der Linden. De band bestaat verder uit Naomi Mul, Martijn Willemsen, Edwin Severijn, Diederik van Dijk en Oscar Buma. Al deze muzikanten komen vanuit verschillende muziekstromingen en weten hun eigen identiteit in de liedjes van zangeres en gitariste Charlotte te leggen. Zo ontstaat er een delicate of soms explosieve mix die voortkomt uit jazz, blues, soul, country, funk tot aan klassiek. Alles komt samen in de passie die deze band deelt voor de muziek en word gedragen door de fijne stem van Charlotte in samenzang met Naomi en Diederik.

Meer info>>>

 

 

 

 

 

 

 

A True Steely Dan Experience in het Rietveld Theater

Vrijdag 17 januari | Rietveld Theater

De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren 70 de grootste populariteit met nummers als ‘Rikki Don’t Lose That Number’, ‘Do It Again’ en ‘Reelin’ In the Years’. Steely Fan geeft je de kans om heel dicht bij 'the real thing' te zijn. Grote hits van de albums Aja, The Royal Scam, en Gaucho komen voorbij, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld Two against nature is te horen. Steely Fan neemt het publiek mee voor een ‘True Steely Dan Experience’.

Meer info>>>

 

Last Train (FR) + support Where Siberia Ended

Vrijdag 17 januari | Steck

Last Train ademt Rock’n’Roll. Alles binnen het genre wordt tot op het bot gevierd. Ze stonden eerder al in het voorprogramma van MUSE, Franz Ferdinand, Marilyn Mason, Placebo, The Hives en The Offspring, to name a few.

Where Siberia Ended heeft een enorme liefde voor postpunk uit de 80’s en grunge uit de 90’s. Ze gieten dit in een modern jasje en blazen hiermee een flinke dosis rock uit de speakers.

Meer info>>>

 

SAVE the DATE - Delft Underground Movement

Zaterdag 18 januari | O.J.V. De Koornbeurs

Delft Underground Movement is een groep van visionarie DJ's met het doel om Delft's nachtleven een boost te geven met underground dance feesten.  Sinds 2017 hebben ze verscheidene feesten georganiseerd in en rond Delft. Altijd op zoek naar nieuw lokaal talent die afwijken van de mainstream trends. Het DUM geluid is constant aan het evolueren.

Meer info>>>

 

 

 

 

Gregory Isaacs Tribute By Glenny & Rude Cut Band

Zaterdag 18 januari | Cultuurlab

De muziek van Gregory Isaacs is nog altijd springlevend dat bewijzen Glenny Wijngart en de Rude Cut Band keer op keer. Met hun eervolle tribute staan zij zaterdag 18 Januari in Delft voor een heerlijke 'trip down memory lane'.​ Klassieker na klassieker zal de revue passeren en Glenny Wijngart & The Rude Cut Band komen bij vlagen wel erg dicht in de buurt van deze reggae legende die ook bekend stond als 'The Cool Ruler'

Aansluitend verzorgen Dj Reggae Barbie & Dj Ewa Sound voor some nice tunes to dance to..

Meer info>>>

 

 

Legendary Albums Live - The Rolling Stones’ Sticky Fingers

Donderdag 23 januari | Theater de Veste

50 jaar na de release van het album ‘Sticky Fingers’ brengt Legendary Albums Live de plaat integraal in het theater. Destijds al geroemd als het creatieve hoogtepunt van The Stones, een halve eeuw later zijn songs als ‘Brown Sugar’, ‘Sister Morphine’ en ‘Wild Horses’ nog steeds springlevend. De liedjes van deze klassieker worden afgewisseld met achtergrondverhalen en videobeelden én ook de grootste hits van andere albums komen voorbij. ‘Satisfaction’ guaranteed, zeker met namen als Jan Akkerman, Bert Heerink en de Bombitas in de line-up.

Meer info>>>

Horse met nieuw werk in Café de V

Zaterdag 25 januari | Café de V

Zaterdag 25 januari komt het Delftse Horse naar Café de V met nieuw werk en verrassende covers. Psychedlic blues die je eerder al kon aanschouwen op Woodsteck, of Je kunt de band misschien kennen van hun hit 'Lekkere Wijven'. 

Meer info>>>