Wie afgelopen vrijdag in De Popcentrale was had hopelijk oordoppen bij zich, want er stonden drie stevige bands op het programma. Stone Golem, Mary Fields en All Doomed beten daar het spits af van een nieuw concept: OM&OM is een avond zonder changeover, waardoor je je als publiek geen moment hoeft te vervelen, en dat hebben we geweten...

Stone Golem

Stonerrock, maar dit keer akoestisch

Wie in Dordrecht kent Stone Golem ondertussen niet? Eén van Dordts strakste bands opent vanavond OM&OM in de Popcentrale. Dit keer niet met de snoeiharde, ruimtelijke stonerrock die we van ze gewend zijn, maar met een akoestische set op een speciaal klein podium. De jongens hebben duidelijk moeite gedaan om toch de dynamiek in de songs te behouden. Naast de warme akoestische gitaarklanken vliegen de echo’s je om de oren waardoor deze set een verrassende dynamiek krijgt. Het geluid is erg fijn afgestemd en de drums en bas leggen een ijzersterke basis waarop de gitaren moeiteloos hun weg vinden naar het publiek. Na de andere bands speelt Stone Golem nogmaals een akoestische set, en ook dan lukt het de heren prima om het publiek te blijven boeien. Tijdens deze eerste set zit de sfeer er al goed in, en direct na de laatste noot van Stone Golem ontploft Mary Fields op het podium.

Tijdens het Voorstraat Noord Festival speelde Stone Golem ook een akoestische set en dat klonk zo

Mary Fields

Levensgevaarlijke explosieven

Helaas is die ontploffing van geluid maar van korte duur. Er zijn namelijk geluidsproblemen op het podium. Wat een mooi moment aan het worden was lijkt helaas in het water te vallen, maar zanger Moss Lieveld houdt de sfeer erin met wat zelfspot. "Je weet dat je iets verkeerd doet als je als tweede band in een avond met aaneensluitende muziek al vertraging oploopt". De vertraging is gelukkig van korte duur, en Mary Fields zet het eerste nummer nog een keer én een tikkeltje harder in, om het publiek de problemen van eerder te laten vergeten.
De ingewikkelde maatsoorten en dynamische structuur van de nummers komen soms wel wat verwarrend over. Ook is zanger Moss Lieveld niet helemaal bij stem, maar dat is hem snel vergeven als we zien hoeveel energie hij in de show stopt. Deze hectiek samen met de niet stilstaande bandleden maken dit toch tot een hele vette show waarbij we onze ogen uitkijken. Ook erg interactief, want als de bassist het publiek inspringt moet je rennen voor je leven omdat je anders een basgitaar in je nek krijgt. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand na hun show naar het ziekenhuis moet voor hechtingen. Kortom: zeker geen saai optreden!

Benieuwd hoe Mary Fields klinkt? Check hier hun single.

All Doomed

Lekker pitten

All Doomed heeft één voet in Dordrecht door gitarist en vocalist Vladimir Stevic van de bekende Dordtse metal coverband Pene Corrida. All Doomed is een stuk harder met keiharde post-hardcore die klinkt als Every Time I Die, Black Peaks en Alexisonfire. All Doomed is de laatste band voordat de dj's aan de slag mogen, en weet het publiek vanaf de eerste noot te boeien. Deze band is nog maar een half jaartje actief, maar staat op het podium als een zeer ervaren band. Met dikke hooks en strakke vocals is er geen fout te bespeuren. Met een gigantische energie springen de mannen over het podium en er ontstaat een dikke pit in het publiek. Nog mooier wordt het als de zanger van Mary Fields naar het podium stormt om een paar zinnen mee te schreeuwen in de microfoon. We mogen blij zijn dat Het Energiehuis nog overeind staat na zoveel geluid en gespring. Hopelijk spelen deze mannen nog vaker in Dordt want dit smaakt zeker naar meer.

Hier kun je horen hoe All Doomed klinkt.

Dat was een hele mooie eerste editie van OM&OM, uiteraard met dank aan de harde bands! Wat ons betreft een origineel concept dat voor herhaling vatbaar is. Wij kijken in elk geval alvast uit naar de volgende!