In november 2019 organiseerde de (bij velen wel bekende) punkband I Against I zijn eerste punkrock-avond in de Popcentrale. Dit onder de noemer Punk Rock Academy, waar de band je een stevig lesje in punk bijbrengt. Dit doen ze niet alleen, maar met behulp van bevriende bands. De eerste editie bestond uit Camp High Gain, Coral Springs en I Against I zelf. Dit keer is het de beurt aan Drunktank, Switch Bones en Primetime Failure, en dat ging zo:

I Against Wie?

Voor wie ze tóch niet kent even een opfrisser:
Deze Dordtse punkband goes way back. In 1998 namen ze hun succesvolle album ‘Headcleaner’ op, dat werd geproduceerd door Bill Stevenson (van onder andere Descendents en Black Flag). Hierop volgde een tour door Europa samen met Descendents, en gebruikte de skategame Street Sk8er hun liedje ‘Maybe Tomorrow’.

In 2008 vond I Against I het echter mooi geweest, maar gelukkig verscheen vorig jaar ineens het album ‘Small Waves’! Dit leverde een nominatie voor de Dordtse Popprijs én een optreden op het Popgala op. En dus deze toffe reeks punkrockshows met bevriende bands in de Popcentrale!

Primetime Failure

kort maar kan krachtiger

Primetime Failure trapt de avond af. Deze band uit Bielefeld, Duitsland sleept je mee terug naar de 90's: de tijd van pop- en skatepunk, niet meer dan 3 akkoorden en nummers van gemiddeld anderhalve minuut. Vorig jaar brachten ze nog een nieuw album uit, Memory Lane. Ze spelen één en ander van deze nieuwe plaat, en geinen onderling wat tussen de nummers door. Helaas komen niet alle grapjes even goed aan bij het publiek maar dat mag de pret niet drukken.

Switch Bones

strakke set met aanstekelijke energie

Vervolgens is het aan Dordtse band Switch Bones om ons wat bij te brengen, dat lukt wat beter! Dit grungepunk-trio is pas in 2016 gestart en maakt sindsdien flinke sprongen. Ze hebben naast hun EP ook een album uitgebracht in 2018: 'And in Darkness I Found'. Hierop staat ook hun hit Sunday Morning, die veel gedraaid is op 3FM. Je hoort duidelijk de invloeden van bands als Nirvana en Queens of the Stone Age in hun sound. Misschien is de set die ze deze avond spelen zelfs wat meer grunge dan punk. Hoe dan ook blazen ze iedereen omver met hun perfect in elkaar gezette nummers en krachtige stemmen. Hun energie is echt aanstekelijk!

Drunktank

90's skatepunk en prijzen

Drunktank is een Haagse band, opgericht in 2003. Ze spelen vooral typische jaren '90, snelle en melodieuze skatepunk, maar door een beetje jaren '80 metal hier en daar zijn alle nummers toch heel divers. Hun invloeden zijn vooral bands als No Fun At All, Pennywise, A Wilhelm Scream, maar ook Iron Maiden en Metallica. Zo'n negen jaar na hun eerste album 'The Infamous Four', brachten ze vorig jaar 'The Return of the Infamous Four' uit. Met dit album winnen ze prijzen, touren ze door Europa en ontvangen lof wereldwijd. De band staat ook bekend om het uitdelen van prijzen tijdens z'n shows: Wie de meest gekke stunts uithaalt maakt kans op het winnen van shotjes Jägermeister. Hou je dus van skatepunk/metal, Jägermeister, een goed feestje en rare dingen doen, check dan zeker nog één van hun shows tijdens de rest van hun tour!

Het zal eraan hebben gelegen dat de meeste hardcore punkfans óók enorm graag carnaval vieren, maar wij vonden dat dit evenement wel wat meer publiek had verdiend. De energie van dit soort bands schreeuwt erom teruggekaatst te worden door een flinke groep mensen, want meestal wordt het daardoor alleen maar nóg leuker en nóg beter. Wij hopen dus op een volle bak bij editie 3!