Ter promotie van hun nieuwe album 'Classic' deden de Rotterdamse Dawn Brothers een instore in Velvet Dordrecht, op de eerste verdieping van culturele ontmoetingsplaats Het Magazijn.

De band leverde bijna twee jaar geleden hun succesvolle debuutplaat 'Stayin' Out Late' af, die je het beste zo kunt omschrijven: een geoliede machine met een stevige rocksound, recht uit de sixties en seventies, maar met een moderne motor. Dat klinkt al goed, maar alsof dat nog niet genoeg was hebben ze daar nog een schepje bovenop weten te doen.

Twee weken geleden presenteerden de Dawn Brothers namelijk in een uitverkocht Rotown hun tweede plaat 'Classic'. Die is net als hun debuutalbum geproduceerd door Pablo van de Poel (DeWolff) en Mischa den Haring (T99). Tel daarbij op: een dosis talent, onuitputtelijke muziekkennis, een Codarts-geschiedenis, en je hebt een recept voor een dijk van een band én tweede plaat.

Waar het eerste album qua sound misschien iets meer country- en americana-invloeden heeft, noemen ze zelf als inspiratiebronnen voor 'Classic' Bob Dylan en The Band. Maar door alleen wat namen (hoe groot ook) te noemen doe je het tweede kind van Levi, Bas, Rafael en Rowan echt tekort. Net als op hun debuutplaat weten ze ook op 'Classic' weer een geheel eigen sound te produceren.

Een instore is helaas altijd kort, maar gelukkig in dit geval ook krachtig. De mannen besloten de wat meer uptempo nummers als 'Holy Water' of 'Got To Act' achterwege te laten, maar de nieuwste single 'How Come', 'Sweet Love' en de mooie combinatie van toetsen en zang in 'Too many colors in the sun' stonden allemaal als een huis. Dat is ook niet zo gek, want de Rotterdamse vrienden hebben in twee jaar tijd een groot aantal liveshows gespeeld. Ze stonden op festivals in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Het Verenigd Koninkrijk en zelfs Zuid-Afrika. Ook waren ze support voor onder andere Margo Price, White Denim, Ian Siegal en DeWolff, niet de minste namen! 

Om de nieuwe plaat te promoten spelen de Dawn Brothers nog twee instores in Arnhem en Nijmegen, daarna gaan ze op tournee door Duitsland met DeWolff. In december en januari 2019 kun je ze weer gaan checken, want dan doen ze een clubtour door heel Nederland.