Zaterdag 17 november was het alweer tijd voor de 200e Night of the Proms-show. Seal, Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience, Suzanne Vega, Milow, gitarist Petrit Çeku en John Miles stonden deze avond op het programma. Tijdens het muziekfestival, dat sinds 1985 jaarlijks plaatsvindt, worden uiteenlopende muziekgenres vermengd met klassieke muziek. Grote artiesten, een koor en orkest steken bekende popnummers in een nieuw jasje.
Wij waren aanwezig voor een foto-reportage.

Suzanne Vega opent haar optreden met een akoestische versie van 'Tom’s Diner' en speelt daarna ‘Marlene On The Wall’. Ze sluit haar optreden af met het bekende nummer ‘Luka’. 

‘Let’s Groove’, is het openingsnummer van Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience gevolgd door ‘September’ en ‘Boogie Wonderland’ in een swingend Ahoy. Het publiek geniet met volle teugen en danst er flink op los. 

'Het lijkt vanavond wel de avond van de odes', volgens Leona Philippo, waarna ze Aretha Franklin’s ‘Respect’ zingt. 

John Miles is er bij bijna alle Night of the Proms bijgeweest en mag natuurlijk niet ontbreken. ‘Music’ (was my first love), zijn grootste hit, word gelijk als eerste gespeeld . Dit is gelijk toch wel een van de hoogtepunten van de avond, gevolgd door een cover van Avicii's 'Wake me up'. Als laatste nummer speelt hij Van Halen’s ‘Jump’.

Milow start zijn optreden met ‘You don’t Know’ en ‘You and Me’.   ‘Lay your worry down’ speeld hij samen met John Miles en hij eindigd met zijn eerste hitsingle ‘Ayo Technology’ en ‘Howling At The Moon’. 

Eindelijk de headliner van de avond, Seal! De zanger start met ‘Luck be a Lady’, gevolgd door ‘Knock on Wood’ van Amii Stewart. Natuurlijk mogen ‘Killer’ ,de hit met Adamski, en ‘Kiss from a Rose’ niet ontbreken. Als laatste word ‘Crazy’ gespeeld. De zaal gaat ondertussen los. Zeker wanneer Seal het publiek in gaat, en op de tribune verder zingt met een aantal bezoekers

De avond word afgesloten met Beatles-hit ‘Hey Jude’, die meegezongen word door de hele zaal. Ook in 2019 kan er weer worden meegezongen