Alle 12 Gers / Editie Oktober

De beste tracks uit de regio Rotterdam

Thomas Harteveld en Adwin van Gerven ,

In oktober is er weer veel gebeurd in de Rotterdamse muziekwereld. Zo kwamen LIJGER, JOIA en Heavylight met een nieuwe clip, kwam Dr. Meraki met een nieuwe EP en waren er heel wat albumreleases. Hier vind je er 12 op een mooie rij:

Iguana Death Cult - Sad White Dreams

Iguana Death Cult gaat lekker. Na de shows op Lowlands en Best Kept Secret zijn ze nu ook bevestigd voor Noorderslag. En zijn ze langzaamaan Europa aan het veroveren met de Hyperactieve Garage Surf. Plus een nieuwe clip voor de nieuwe single 'Sad White Dreams'

Drunken Dolly - Alcoholic Rhapsody

Op 9 september kwam Drunken Dolly met hun nieuwe album Alcoholic Rhapsody, waarover wij eerder een recensie schreven. Wat ons betreft een serieuze kandidaat voor Rotterdams Album van het Jaar. 2017. Daarom geven we je hieronder het hele album, voor het geval je het hebt gemist ;) .

En trouwens: op 9 december staan ze met Otavo Yo in Podium Grounds in Rotterdam. Check hier het facebook event

LIJGER – Gypsy Salto

Eerder dit jaar kwam het Vlaardingse LIJGER met hun eerste single ‘Light ‘Em Up’. Nu zijn ze keihard terug met een tweede: Gypsy Salto. Heerlijk stevige rock. Met leden uit All Comes Down & De Dood. Op 7 oktober speelden ze tijdens Rock ’n Rollercoaster de rookruimte van De Kroepoekfabriek in Vlaardingen plat.

JOIA - Coast

Hartstikke vers en gers: de nieuwe videoclip van JOIA. De Schiedamse is lekker bezig, ze weet met haar mooie stem steeds meer de aandacht te trekken. Ze is weer even gevoelig en krachtig als altijd. Hopelijk komt JOIA snel met meer! Maar eerst nog even genieten van 'Coast'. Afkomstig van het album 'Living It Now'. Volgend jaar brengt ze dit als een van de eerste Nederlandse artiesten uit op een speciale 5.1 Dolby Surround versie op Blu-Ray. In 'Coast' gaat JOIA in duet met The Dawn Brothers leadzanger Bas van Holt. Ook de videoclip mag er trouwens wezen: 

Adilson Evora - 1st Class

Nóg verser (het scheelt één dag met JOIA) is de nieuwe videoclip van Adilson Evora. In dit nummer gaat de Rotterdamse rapper terug naar zijn roots en neemt hij je mee op reis door de Kaapverdische eilanden.Het nummer stond al op zijn EP From Sunup Till Son Down. Voor de liefhebber van de old school Hiphop. Deze clip maakt het af:

Lewsberg - Non-fiction Writer

Een nieuwe Rotterdamse rockband: Lewsberg. Hierin zitten (ex)leden van Rats On Rafts, Venus Tropicaux, Bonne Aparte en Boring Pop. Op donderdag 2 november komen zij met hun eerste 7" single 'Non-fiction Writer' tijdens de releaseparty in Café De Kooning in de Oudehaven. Check het Facebook evenement. Hier alvast een voorproefje:

Stinksisters – Lucky Dancer

Het Rotterdamse rocktrio Stinksisters bestaan deze maand precies 25 jaar en vieren dit met de release van een nieuw mini album Lucky Dancer op 12″ vinyl. Hierop staan zes nieuwe nummers die zijn geproduceerd door Chris van Velde (Rats On Rafts, Iguana Death Cult). Dit album vormt de eerste release sinds het album More Songs Of Love And War uit 2010. Op 27 oktober hebben ze een releaseparty in Eurotrash United. Check het Facebook event.

Leanne Serena - My Sunshine

Prachtige stemmige muziek. Leanne Serena heeft alleen een piano en haar gevoelige stem nodig om te betoveren. Soms krijg je muziek doorgestuurd waar je niks van af weet, maar die zo goed is dat je er wel wat mee wilt doen. Ontdek Leanne Serena:

Bear Valour - Morning Gloom

De publieksfavoriet van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2015. Toen nog onder de naam Book of Eli. Inmiddels heet de band Bear Valour. Op zaterdag 28 oktober releasen ze in de Bergsingelkerk hun EP uit. Ze nemen Winterdagen mee. Bekijk het Facebook event

Dr. Meraki - Shopped Out

De muziekambassadeurs van Rotterdam hebben eindelijk een nieuwe EP uit! Het hoogtepunt van de EP Blanc is de nieuwe single 'Shopped Out.' Live bij de releaseparty in Bird swingt het nummer als een malle. Zie: Dr. Meraki laat zien waarom ze muziekambassadeurs van Rotterdam zijn Na de winst van de Music Matters Award vorig jaar mogen ze zich in een mooi rijtje muziekambassadeurs van Rotterdam voegen. Met inmiddels gevestigde namen in de Nederlandse muziekscene als Ntjam Rosie en Sabrina Starke. De opvolger van Dr. Meraki wordt gekozen uit de winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 in de nieuwe categorie 'De Belofte' bij de Rotterdam Music Awards.

Heavylight - Shadows

Eindelijk is er weer nieuws vanuit het HeavyLight-kamp! Nadat ze bevestigd zijn voor de aftershow van Nothing But Thieves, zitten ze nu ook bij Mojo voor de boekingen. In 2018 willen ze weer gaan knallen met een nieuw album! Luister alvast naar het nieuwe nummer 'Shadows':

Golden Caves - Bring Me To The Water

Golden Caves is de sterkste act van Harlequin Fest in Baroeg. Eerder schreven we hier al een verslag over. Het nieuwe festival met goede gitaar- en rockbands uit Rotterdam. Ze gaan van stevige rock naar breekbare pop in één nummer. Organisator Julien is vlak na het optreden nog steeds overdonderd van Golden Caves en onderschrijft dat met een welgemeende 'Wow'. De band heeft in 2017 het album Collision uitgebracht. Dat wordt goed ontvangen binnen de Prog & Pop wereld. Ook wij zijn fan van Golden Caves! Zeker nu we ze live hebben gezien.