Dr. Meraki heeft de titel muziekambassadeur van Rotterdam 2016 mogen dragen door de winst van de Music Matter Awards. Daarmee zijn ze in een imposant rijtje winnaars gekomen. Van Ntjam Rosie tot Sabrina Starke. Vele winnaars zijn vaste waardes geworden in de Rotterdamse & Nederlandse muziekscene. Op dinsdag 17 oktober presenteerde Dr. Meraki in een vol BIRD de nieuwe EP vol met sterke Soul / Fusion Jazz. Oliver Pesch had de eer om op de zaal op te warmen.

Eenmaal aangekomen in Bird is Oliver Pesch al een tijdje bezig. De singer-songerwriter verdient meer aandacht. Mooie rustige nummers. Helaas was het al weer afgelopen voor je er goed en wel in zit.

Als Dr. Meraki het podium op komt beginnen ze met een freaky jazz noise stukje. Waarna de vaak instrumentale jazz fusion naar boven komt. Na drie nummers zingt zanger en gitarist Milan Boone een soulvol liefdesliedje, waarin goed naar voren komt wat voor een krachtige en gevoelige stem Milan heeft. Gedurende een groot deel van de releaseparty speelt er een blazerssectie mee. Een mooie toevoeging aan de sound. Juist in een van de nummers zonder de blazersectie komt de band pas goed op dreef. Dan pakken de individuele leden nog meer wat de ruimte. Met name de solo van keyboard speler Tommy van Leuken zorgt voor een extra sterk wapenfeit.

Absoluut hoogtepunt is de single 'Shopped Out!' Hier laat zanger Boone voor het eerst z'n sterke zang horen in een swingend funky jazz nummer. Dat mag absoluut vaker. Het doet wat denken aan Jamiroquai. 'Shopped Out' knalt van het podium af met de blazer sectie. De muziek zit knap in elkaar. De band weet accenten verrassend maar passend in de muziek te leggen. Je weet nooit helemaal wat ze gaan spelen. Soms passen ze een korte break toe om daarna verder te gaan. Andere keren zorgen de blazers voor een extra accent of uithaal.

Daarna worden de mensen waarmee ze de EP hebben opgenomen bedankt. Music Matters voor de steun met de titel muziekambassadeurs van Rotterdam.  Daarmee staan ze in een imposant rijtje winnaars met onder meer Ntjam Rosie en Sabrina Starke. Inmiddels vaste waardes in het Nederlandse circuit. Waar het allemaal is begonnen met de Music Matters award. Dit jaar wordt de prijs omgegooid en zal de winnaar "De Belofte" worden, tijdens de Rotterdam Music Awards van de Popunie. Een van de winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam wordt de opvolger van Dr. Meraki.

Mooi om te zien dat acts die in hetzelfde straatje zitten elkaar steunen. Op het podium presenteert de kersverse Sena Grote Prijs van Rotterdam winnaar in de categorie hiphop: JR van MC JR & Th'Acquisition én frontman van Funky Organizers. In de zaal is de drummer van Funky Organizers ook te ontdekken. 

Een van de mensen achter BIRD wil ze na de show nog wat vertellen. Als een van de Jury leden bij de Music Matters Award prijst hij de band. Als  "oude zielen in een jong lijf", is hij fan geworden. En wij ook na vanavond! 

Dr. Meraki in BIRD