Jacco Gardner valt tegen in Atak

Weinig interactie en plichtmatig spel

Tekst: Tineke Klamer / Foto's: Tineke Klamer & Karen Wijnen. ,

Eigenlijk is het best bijzonder dat Jacco Gardner vanavond in Nederland te zien is. Het optreden in Atak is pas het derde Nederlandse optreden van 2014, na Eurosonic en een optreden in Sneek. De jonge zanger speelde dit jaar vooral in het buitenland, waaronder een serie optredens in de Verenigde Staten.

Jacco Gardner maakt barokpop met psychedelische sixties invloeden en maakt daarbij gebruik van bijzondere instrumenten combinaties in zijn nummers. Dat valt als je het album Cabinet of Curiosities luistert niet zo heel erg op, maar live op het podium zou dat goed zichtbaar moeten zijn. Hoge verwachtingen dus.

Helaas viel het optreden erg tegen. Geen exotische instrumenten, gewoon Jacco op gitaar en band bestaande uit gitarist, bassist, toetsenist en drummer. Ook was er weinig interactie met het publiek, wat toch al niet in grote getale naar Atak was gekomen. Plichtmatig werkte Jacco zijn setlist af. Samenvattend: het optreden was best saai te noemen. Na nog geen uur komt de band nog eenmaal terug voor een nummer toegift. Daarna zegt Jacco letterlijk "doei", loopt nog eenmaal het podium af, wat ervoor zorgt dat al het publiek om 21:10 uur alweer buiten staat.

Het is misschien ook best demotiverend als je voor een handjevol mensen in Enschede staat te spelen, maar er zijn genoeg bands die voor minder publiek wel enthousiast en vol bezieling spelen. Een behoorlijke tegenvaller dus.