Liefde en drugs: het komt allemaal razendsnel voorbij op de tweede Ep van SKINC. Op 'In het Rood' staan dansbare beats en grappige teksten, duidelijk geïnspireerd door de Jeugd.

Fotogeniek en snuiftrein

Sinds de Jeugd van Tegenwoordig inmiddels al achttien jaar geleden de hitlijsten binnen denderde met 'Watskeburt?!' zien we meer rapformaties met deinzende beats, grappige teksten en frontmannen als ongeleide projectielen opkomen. SKINC, bestaande uit vier heren die uit alle windrichtingen van het land komen, mag inmiddels ook aan dat lijstje worden toegevoegd. 

De heren, bestaande uit Casper, Jelle, Tristan en Quinn, maakten furore met single 'Paracetamol' en noemen de Jeugd ook als inspiratie voor die single en andere nummers. Dat is ook te horen op de nieuwste EP van de vier producers, In Het Rood. In iets minder dan achttien minuten worden we meegenomen op een zoektocht in de liefde ('Fotogeniek') naar drugsavonturen in de intercity ('Snuiftrein'). 

Grappige teksten

Het laat de diversiteit van de band zien met vele grappige teksten en een scala aan beats; van serieuzere nummers met meer rust naar keihard en lekker knallen. Dat is ook iets wat SKINC graag uitdraagt met misschien wel het beste nummer van de EP: 'In Het Rood (Ketamine)'. Oldskool gabbervibes knallen naar voren en er zitten allerlei details in de track die ervoor zorgen dat je wel een goede drie minuten staat te stuiteren. 

De hamvraag is of de band zich in een landschap met grote namen als Goldband, Fokke Simons en Joost kan onderscheiden en hun eigen geluid kan laten horen en dat zij geen gimmick is. SKINC laat met haar nummers horen dat zij kan knokken tegen deze formaties en het is eerlijk gezegd wachten tot het eerste grote festival op de deur klopt. En dan zien wij graag een goedgevulde X-Ray op Lowlands compleet losgaan op SKINC.