Je kunt hem kennen als de drummer van de Zwolse band Paceshifters. Nu stapt Jesper Albers (32) zelf in de spotlight. Onder de naam JesperJesper maakt hij gemoedelijke rootsrock en verruilt hij zijn drumstokken voor een gitaar.

Paceshifters, Wolfmother en Mozes and the Firstborn

Jesper is geen onbekende in de muziekwereld. Hij groeide op in Venray, studeerde aan de Herman Brood Academie in Utrecht en drumde in de Eindhovense garagerockband Mozes and the Firstborn. Maar de meeste drumuren heeft hij gemaakt bij de Zwolse rockformatie Paceshifters, waar hij al tien jaar een vaste kracht is. Aan het einde van het jaar viert de band haar vijftienjarig bestaan in Paradiso.

Het drumtalent van hem blijft ook buiten Nederland niet onopgemerkt. Zo werd hij afgelopen zomer gevraagd om te drummen bij de Australische hardrockband Wolfmother. Wat volgde was een tour door heel Europa met maar liefst 40 shows. “We hebben met de Paceshifters veel support shows voor Wolfmother gespeeld. Dit jaar vroeg Andrew Stockdale (red. frontman van Wolfmother) of we als sessiemuzikanten wilden meespelen. Paul ging ook mee op tour als bassist.”

Albers op de drums met Wolfmother bij Zwarte Cross 2023

Van Europese tour naar kroegen tijdens Popronde

De grote popzalen van de tour staan in fel contrast met de kroegen waar Jesper nu speelt met de Popronde, hét rondreizende festival van Nederland. In 23 steden mocht hij onder de artiestennaam JesperJesper optreden. “Een goede manier om naamsbekendheid op te bouwen”, weet de ervaren muzikant. “Die kroegscene past goed bij mijn nieuwe muziek. Dat is meer indie, alternatieve country en roots.”

Jesper begon het nieuwe muzikale project in coronatijd. “Ik had best wel wat nummers liggen, die niet in een Paceshifters-jasje gegoten konden worden en daar wilde ik wat mee doen”. En dus dook hij de studio in met Robin van Saaze. Bevriende muzikanten spelen in zijn liveband, waaronder Jim Zwinselman (Bökkers, Jimmy Diamond), Ruud Gielen (Jimmy Diamond, Strand of Oaks) en Aimée Magsino.

Geen zwaar leven

Wie naar JesperJesper luistert, merkt het gelijk: Jesper bezingt het leven, maar is niet zwaar op de hand. “Het zijn lichte nummers. Ik doe waar ik zin in heb en ben een vrolijk persoon, ik heb geen zwaar leven.”
Toch is zijn debuut EP ‘Keep an Eye Out’ niet alleen feest. Zo gaat de titeltrack over zijn kat die onder de auto kwam en overleed. Het nummer werd uiteindelijk een ode aan alle katten. ‘Tom’ is een nummer voor een vriend die zijn moeder verloor.

Middelpunt

Als zanger en gitarist staat Jesper nu in het middelpunt. “In het begin was het even wennen, maar door de vele shows voelt het steeds natuurlijker. Ik haal er veel energie uit, het voelt anders. Dit is echt mijn eigen ding en echt leuk om te doen.” Bovendien leert hij er ook van. “Je krijgt er echt een helikopterview van. Je hebt opeens een andere positie in de band.”

De releaseshow is op 7 december in zijn thuisstad Zwolle in Eureka. Dat is om de hoek bij Goomah Music, het label van Frank Satink, waar hij getekend is. “Het wordt een feest om dit jaar te vieren.” Het blijft niet bij een jaar solospelen. Ook volgend jaar gaat JesperJesper door. “We hebben al wat festival shows vaststaan".