De kater is afgezwakt en dus is het tijd om de balans op te maken. We blikken terug op het Boosterfestival! Voor de tiende keer zette het showcasefestival Enschede op zijn kop.
Ga mee met onze verslaggever van dienst:

Hardslag

De grote zaal van Metropool stroomt vol want iedereen weet: hier is hét feestje. Hardslag komt hard en dansend binnen met een mix tussen hiphop, pop en punk en doet de naam eer aan. De zanger trapt bij het tweede nummer al zijn witte sneakers uit om meer te dansen.

De geboren entertainer uit Limburg laat zien dat hij prima zo'n grote zaal aankan en stuift over het podium en danst alsof zijn leven ervan af hangt. De set verveelt geen moment en klinkt sterker dan wat we op de singles konden horen. ‘Momma Gave Me’ is nu al een festivalmeezinger. Dus onze oproep aan de festivals: meer tijd en ruimte voor Hardslag!

 

Wildman

Bluesrock in de trend van Led Zeppelin, zoals je vader het graag wil horen. En wij stiekem ook. Dat brengt Wildman naar een stampend vol Metropool Café. Op de slicke gitaarrifjes met een gierende Hammondorgel kan goed gedanst worden en dat gebeurt dan ook. De band weet hoe ze de zaal plat moeten spelen.

Met hun eerste single ‘Truckstop City’ laten de vier mannen uit Deventer horen dat ze weten hoe je een catchy liedje schrijft die in je hoofd blijft hangen. Maar toch blijft de vraag hoe vaak de jongens zelf de route 66 hebben gereden in een rode pick-up? Is het vernieuwend? Verre van. Is het een feest om het te horen? Zeker.

 

Femme Fugazi

Het is dringen geblazen vooraan bij het podium als Femme Fugazi op komt, al is podium wel wat netjes geformuleerd. De Nijmeegse band staat namelijk gewoon op de vloer van Sickhouse. En ondanks dat we voldoende trappen hebben beklommen om bij de band te komen, voelt het als een heuse punkkelder. Een ideale locatie voor de stevige postpunk die Femme Fugazi brengt met oversturende gitaren en harde drums.

De naam zegt het natuurlijk al. Hou je van de punklegendes Fugazi? Dan zit je hier goed. Boos schreeuwt frontvrouw Chris de Meza vol overgave naar ons, alsof haar leven ervan afhangt. Dit is muziek waar een moshpit uiteraard verplichte kost is. Het is een feest dat blijft boeien, terwijl de band nog maar één nummer online heeft. Wij willen meer en wachten met smart op de volgende bashende hits van Femme Fugazi.

 

Femme Fugazi

Booster 2023