Op de hoogte blijven van releases uit Overijssel? In dit artikel staan de nieuwe releases op een rijtje met wat leuke informatie over de muziek!

Das Sound Kollektiv - 20 Years

"20 years is tot stand gekomen in de corona tijd toen we werkten aan ons project ‘+1’. Bas, onze toetsenist, stelde voor om Pearl te benaderen voor een collab. Zij werken veel samen in de gospel scene.

Pearl reageerde enthousiast op de eerste demo. Het was nog een zoektocht om de demo voor Pearl vorm te geven omdat we dachten dat het misschien een gospel vibe moest hebben. Maar zoals eigenlijk altijd met dit soort processen moet er juist niks en mag alles. We kwamen op een slow jam vibe uit, geïnspireerd op o.a. de vocale tracks van Braxton Cook. Pearl droeg Solange Knowles aan als referentie waar een wereld voor ons open ging.

Het verhaal van 20 years past naadloos bij de zwoele melancholische sfeer in de productie. Het feit dat Pearl op een track met ons zo een intiem en persoonlijk verhaal wilde vertellen zorgde voor een open sfeer. We hebben geprobeerd om de track echt vanuit haar verhaal te benaderen. Toen we in de studio waren om de vocals van Pearl te tracken waren we allemaal zwaar onder de indruk van haar skills als vocalist. De aura van kalmte en overall good vibes en professionaliteit om haar heen maakte het een hele toffe samenwerking."

Binnen het ‘+1’ project is er niks wat klinkt zoals deze single dus zeker de moeite om te checken!

Oh Whale - Lifeline

Oh Whale bracht een tijdje geleden hun eerste single ‘Lifeline’ uit. Ik vroeg de band om er iets over te vertellen.

"Lifeline werd geboren uit een van de eerste demo's die Rimme meebracht naar de repetities. Het begon als een simpel liefdesliedje maar de betekenis veranderde voor ons in de context van de EP. De zomerse klanken en melodieën van het nummer gingen meer als een verbloeming van het begin van een disfunctionele relatie werken. Dat verhaal vertellen we met de release van de andere nummers verder."

Houd deze band goed in de gaten! Er komt binnenkort weer een nieuwe single uit. Ook gaat de band op tour langs verschillende poppodia in Nederland!