Na de lange concertloze Covid-periode was het weer tijd voor Speeldrang om nieuwe acts te presenteren in Deventer. Het werd een presentatie met een hoog Colored Monkeys gehalte. De meeste bandleden spelen regelmatig bij de diverse MonkeyJams in Overijssel.

Marth

Marth

Marth mocht de avond openen. Het duo Sacha van Loenen en Pascal Schouten begonnen rustig aan hun set. Het publiek kon zo lekker wennen aan de vernieuwende sound van Marth. Zij omschrijven het zelf als Lyrical Electro Beats. Sascha bespeelt diverse instrumenten en Pascal heeft soms onnavolgbare freaky beats,  maar het blijkt ritmisch zeker funky. Het  duo werd vocaal een aantal keren bijgestaan via ‘zoom’ op  schermen naast het podium. Reeds bij het vierde nummer kregen ze het publiek zover om spontaan voor het podium een kleine moshpit te starten.  Al met al een mooie start van deze muzikale avond.

Chef Defect

Chef Defect

Na een kleine pauze was het de beurt aan de Zwolse formatie Chef Defect. Een grote uit acht personen bestaande formatie met  brass en als frontmensen een opzwepende rapper en een prima zangeres. Zij brachten aanstekelijke funky nummers die niet zullen misstaan op het komende festival seizoen. Zangeres, Wendy Duitscher, met een geweldige ‘strot’, een rapper met snelheid in zijn teksten maken het optreden soulful en funky. Met nog 2 gasten erbij blies de brass sectie het publiek omver! Vooral de interactie met het publiek maakte het optreden een plezierige beleving.

Primaat

Primaat

Tot slot het optreden van Primaat, ook weer een formatie gevormd met diverse Monkeys van de overbekende MonkeyJams. Zoals daar zijn frontman Fabian Schrijver en saxofonist Richard Wevers, Monkeys van het eerste uur. Een knallende opening zorgde gelijk voor enthousiasme in de zaal. De nederlandstalige raps zijn gevat en bij tijd en wijlen sociaal geëngageerd, het show element aanstekelijk en het ritme funky en strak. Gitarist Ruben Verkerke drukt met zijn gitaarsolo’s een fijne rocksound over het geheel, ook vocaal samen met Neal Nieuwenkamp staan zij hun mannetje. In deze formatie laat Pascal Schouten zich vocaal van zijn andere kant zien. Het nummer met een hoog publieksparticipatie gehalte sprong er wat mij betreft uit. Komende 1 april komt de nieuwe single uit van Primaat, en dat is geen grap!

 

Een gezamelijke selfie van Primaat met publiek maakte een einde aan deze mooie muzikale avond. Hopende dat festival-programmeurs deze bands zullen uitnodigen. Dat worden dan gegarandeerde muzikale hoogtepuntjes voor elk festival.