Sinds een paar dagen is de nieuwe single ‘alleen maar hier’ van R&B-artiest Jarlentji te beluisteren. Op 27 januari verscheen de nieuwe single. De dag erna kwam ook de bijbehorende muziekvideo uit. Het nummer gaat over twijfelen. Jarlentji is zelf een geboren twijfelaar waardoor ze soms vergeet om te leven in het hier en nu.

Corona

De coronaperiode begon voor de artieste als een lastige tijd. Er stond voor Jarlentji veel op de planning, zoals haar eerste shows met een liveband. Alles ging in een stijgende lijn omhoog, en er was veel om enthousiast over te zijn. Tot er opeens op de stop-knop gedrukt moest worden. De abrupte stop in haar agenda was de aanleiding van de gedachtes die uiteindelijk leidden tot het nummer ‘alleen maar hier’. Het ouder worden gepaard met een carrière die noodgedwongen stil staat zorgde voor veel twijfels voor haar.

De twijfels zorgde er bij haar voor dat ze vergat het huidige moment te benutten en genieten van het hier en nu. “Ik heb altijd twijfels, ik twijfel over keuzes uit mijn verleden maar ook over de toekomst, wat ik wil dat er nog moet gebeuren.” Ze schreef dit nummer als een herinnering aan haarzelf, omdat al dat twijfelen haar vaak heeft belemmert.

Totstandkoming

Normaal produceert Jarlentji haar beats helemaal zelf, maar bij deze single heeft ze hulp gehad van haar broertje. Haar broertje maakt zelf beats als hobby. Toen ze samen naar de huidige progressie van hem gingen luisteren, kwamen ze de schets van de beat van de single tegen. “Toen ik deze beat hoorde, dacht ik gelijk: “Hey, hier kan ik wat mee!” Aangezien ze normaal zelf haar beats produceert, heeft ze deze schets aangevuld en omgetoverd tot de beat die het nu is. “Het schrijven voor deze beat ging makkelijk, omdat het onderwerp zo close to home is. Het duurde maar twee tot drie dagen, en toen was de tekst af. Dat is voor mijn doen heel snel!”

Herkenning

“Na het praten over dit onderwerp, merkte ik veel herkenning van anderen in mijn situatie”, vertelt Jarlentji, “Door dit nummer te schrijven wil ik niet alleen mezelf helpen. Maar ik wil door mijn ervaringen ook anderen helpen of motiveren.” Desondanks is het twijfelen nog steeds een deel van haar. Wel heeft ze door het schrijven van deze single geleerd welke mechanismen bij haar werken. Zodat wanneer ze begint te twijfelen ze zichzelf tot rust kan laten komen.

Stream

Jarlentji’s single ‘alleen maar hier’ is nu te beluisteren op alle streamingsdiensten.