Op de hoogte blijven van releases uit Overijssel? In dit artikel staan de nieuwe releases op een rijtje met wat leuke informatie over de muziek!

Ann over haar single genaamd 'Lilith'

We vroegen Ann om iets te vertellen over haar nummer 'Lilith' die te vinden is op haar debuut EP. Dit vertelt ze er over:
‘’In de verhalen is Eva de vrouw van Adam, maar als je wat verder door zoekt vind je het verhaal van Lilith. Zij schijnt de eerste vrouw van Adam te zijn geweest, ze is op dezelfde manier gecreëerd als Adam, vanuit de aarde. Alleen Lilith was het er niet mee eens dat zij als vrouw onderdanig zou moeten zijn, daarom werd ze verbannen en werd Eva gecreëerd uit de rib van Adam, zodat zij onderdanig zou zijn aan hem (ze had immers niet kunnen bestaan als Adam er niet was geweest). Na Lilith haar verbanning werd ze de moeder van de demonen’’.

Maar wat is nou eigenlijk het verhaal achter dit alles? Hoe kwam je op het idee om hier over te schrijven?

‘’Toen ik dit verhaal tegen kwam was ik er gelijk verliefd op. Het is een klassiek verhaal over de onderdrukking van de vrouw. Lilith wordt vaak gezien als leider van feministische bewegingen omdat ze vond dat ze dezelfde rechten had als Adam. Zij zag geen verschil tussen man en vrouw, iets waar veel vrouwen vandaag de dag nog steeds mee dealen. Ik als feministische songwriter voelde de drive om hier een nummer over te schrijven. Zodat haar verhaal de wereld in wordt gegooid, en hopelijk de juiste mensen raakt. Het is tijd dat vrouwen als gelijken worden gezien, en dat ik met zo’n mooie kunstvorm mijn steentje daar aan kan bijdragen is natuurlijk fantastisch!’’

The pathetic komt met nieuwe single 'Flowerboy'

De punkrock band uit Zwolle is begonnen aan de release van hun album ‘’ROXYS’’ dat in maart 2022 zal verschijnen. Onlangs brachten ze hun derde nummer genaamd Flowerboy uit. Ik vroeg ze om wat te vertellen over dit nummer.
''Flowerboy' vertelt het verhaal van een bloem die groeit door de seizoenen heen en kennis maakt met de cyclus van het leven. Deze 'loop of life' is ook in ons eigen menselijke leven te herkennen. We leven, we planten ons voort en we sterven. We hebben een passend gedicht bij dit nummer geschreven wat deze boodschap nogmaals illustreert: Een bloem plukken: een ogenschijnlijk onschuldige handeling, tot je je verplaatst in de bloem. Al die tijd zichzelf gevoed met zon en water. Zijn kleuren aan de wereld laten zien, denkend zich voort te planten om vervolgens juist door deze mooie kleuren te sneuvelen. Sneuvelen in de hand van een dierbare. De dood van de bloem verzacht het leed van de ander en maakt een grijze dag wat minder grijs.''

Ellis Newman 'Leaving The Party'

Ellis Newman brengt nieuwe single uit genaamd 'Leaving The Party'. De eerste release van Ellis Newman in 2022, het duizelingwekkende party nummer voor introverten getiteld Leaving The Party, markeert het begin van een nieuw muzikaal tijdperk voor de Nederlandse singer-songwriter/producer. De eclectische pop artiest wil een edgier sound laten horen, resulterend in een donkerdere, zwaardere productie, mineur melodieën en zelfs house invloeden. Leaving The Party, Newman’s laatste toevoeging aan haar collectie van pop songs, is co-geschreven met Nederlandse artiest en songwriter Yentl Pool (Isabelle A, Edsilia Rombley). De tekst behandelt het overweldigende gevoel dat Ellis vaak ervaart wanneer ze op feestjes is. Als introvert heeft ze liever goede gesprekken in plaats van drankjes en dronken waarheden die over haar heen gegooid worden. Vandaar de tekst: “I’d rather find a conversation. [...] So if you’re looking for me I’ll be leaving the party."Dit zegt Ellis over haar nieuwste nummer:
“Ik snapte die ‘put your hands up’ nummers nooit zo. Omdat feestjes voor mij soms overweldigend zijn, wilde ik wel eens een anti-party nummer horen. Ik ken niet zoveel liedjes zoals dat dus ik dacht, waarom schrijf ik er niet zelf een? Misschien is het wel ironisch dat sommige stukjes uit het liedje je echt willen laten bewegen, haha. Het is een party anthem voor de mensen die liever thuisblijven.”

Ryan Song met nieuwe clip en single

Ryan Song komt met nieuwe clip + single genaamd 'Boring' Ik vroeg Ryan om iets te vertellen over zijn nieuwe single:
"Dit nummer gaat over het algemeen over een internetcommotie die ik doormaakte nadat ik optrad in een Nederlands tv-programma 'Thank You For The Music'. Mensen op internet waren opdringerig naar me toe omdat ze meer details wilden weten over wat er is gebeurd. Ik heb dit nummer geschreven met Bastian Benjamin in een jamsessie en ik heb dit liedje afgemaakt met artiest en producer WinWel (waar Ik al vaker mee heb gewerkt), Jesse Smit en Bob Lammers. In de muziekvideo werd ik heen en weer bewogen met de LED-strips, alsof ik werd gemanipuleerd door mensen op internet. Ik koos Boring als mijn eerste release van het 2022-project 'What's In Your Mind?' Ik nam een pauze in 2021 maar ben er nu helemaal klaar voor om nieuwe muziek te gaan releasen!"