Na een lange winterslaap, opgelegd door de overheid, was Hedon in Zwolle donderdag eindelijk weer open voor een concert. Verplaatst van de kleine naar de grote zaal, zodat het publiek voldoende ruimte had voor een zitplaats.

Aangenaam volume

Op het podium Bluesworld Collective. Niet een officiële band, maar een selectie van een selecte groep muzikanten die in een wisselende samenstelling een zelf samengestelde setlist speelt, zonder vooraf het oefenhok in te gaan. Dit alles onder de bezielende organisatie van Tonio Aa.

Blues zeg dat is toch door oude mannen, voor oude mannen. Niet helemaal waar. Vanavond bestaat de bezetting uit Donald van der Goes op basgitaar Marco Overkamp op drums, Willem van der Schoof op Hammond, Richard Roestenburg op gitaar/zang en jongeling Tom Veltien op gitaar/zang. Speciale gast deze avond Boris van der Lek op saxofoon.

Klokslag 19:35 starten de mannen met Prison of love. Een heerlijke melange klanken van gitaar, sax en keyboard worden de zaal in geslingerd, waar de liefhebbers, jong en oud, maar moeilijk op hun stoel kunnen blijven zitten. Vaste melodielijnen, solo’s en improvisaties wisselen elkaar af en dit op een aangenaam volume.

 

Ongekende tonen

Uw verslaggever is gehoorgestoord en draagt hoorapparaten. Die kunnen in blijven zitten, gehoorbescherming is niet nodig. Dan krijgt gitaarvirtuoos Tom Veltien problemen met zijn versterker, maar door adequaat ingrijpen van de technici van Hedon en tijdelijk gebruik van de versterker van Richard Roestenburg wordt het euvel snel getackeld. Maar goed ook, Tom weet zijn snaren dermate te kietelen zodat ongekende tonen de zaal in vloeien. Nummers als Pride & Joy, Clean Break, Blues Deluxe en Ride on Josephine wisselen elkaar in snel tempo af. Dan start Tom Somekind of wonderfull van Grand Funk Railroad in, niet bepaald een blues nummer, maar ook hier weten de heren er een fantastisch Blues nummer van te maken.

De avond vordert en het nummer Evil wordt ingezet. Er gaat wat licht aan in de zaal en de verrassing van de avond komt binnen: Ben Dijsselhof, gekleed in Schotse kilt spelend op een doedelzak. Zelfs dit instrument is geschikt voor blues. Nog één nummer en de avond is helaas al weer ten einde. 22:00u moet de zaal leeg zijn. Tonio en de band bedanken het publiek en Tonio belooft 2 á 3 weken na Ribs & Blues in Raalte weer een concert te organiseren.