Tijdens Popronde Enschede was het ook dit jaar weer gezellig druk in de stad én niet al te koud. ’s Middags waren er previews in diverse winkels. ‘s Avonds werd er niet alleen opgetreden in de vele kroegen die Enschede rijk is, maar ook in theater Concordia en in de Torenkamer van de Grote Kerk. De afterparty vond plaats in het Metropool Café. Geniet nog even na met het verslag van 3voor12 Overijssel.

Om half vier ’s middags begint Popronde Enschede met een preview van Suzy V in lunchroom Stoet. Ze maakt meteen indruk met haar mooie stem: bij haar eerste noten stopt iedereen direct met praten. Haar tweede song introduceert ze als volgt: ‘Dit nummer is een ode aan alle meisjes die ooit een jongen van mij hebben afgepakt, en dat zijn er nogal wat. Ik heb haar June genoemd.’ Kort geleden bracht Suzy V haar eerste album uit met de titel ‘Sound of the Sea’. Live wordt ze begeleid door drie muzikanten, twee op gitaar en de derde met een bugel. Als de rest van de Popronde net zo goed gaat worden als dit optreden, dan staat ons een topavond te wachten!

Suzy V (Stoet)

In kledingwinkel KLOF speelt Simon Keats een preview. In de etalage staat een grote motor en in de winkel hangen donkerblauwe spijkerbroeken. De muziek van Simon – americana/country – is hier helemaal op zijn plek. Hij speelt samen met een bandlid, allebei op een akoestische gitaar. Helaas valt de opkomst wat tegen. Waarschijnlijk hebben nog niet veel mensen in de gaten dat de Popronde al is begonnen. ‘Gelukkig is dit maar een voorproefje van wat vanavond gaat komen’, is de reactie van Simon Keats. 

Tricklebolt speelt vanmiddag bij Kaj’s Guitarstore. De muziek is ver buiten de winkel te horen en dat lokt veel mensen naar binnen. Het publiek wordt verwelkomd met pepernoten, mandarijnen, frisdrank en natuurlijk de rockmuziek van Tricklebolt. De heren – twee op gitaar, de derde op een cajon – staan fanatiek te spelen onder het licht van een discolamp. Op de achtergrond hangen rijen met gitaren aan de muur. Het is gezellig vol bij Kaj’s en na ieder nummer krijgt de band een stevig applaus.

Queen's Pleasure (Grote Kerk)

In de Torenkamer van de Grote Kerk vinden Popronde Sessions plaats, onder andere van Queen’s Pleasure. De band speelt in duoformatie een akoestisch voorproefje van hun optreden dat later op de avond plaatsvindt in Metropool. Het publiek zit deels op de grond en luistert aandachtig. De frontman raakt iedere noot perfect met zijn stem. Hij kondigt een van de songs aan als een nummer dat eigenlijk te zacht is om live te spelen, maar dat heel geschikt is voor deze kerk. Om kwart over acht wordt het betreffende nummer verstoord door het geluid van de kerkklok, waarop de frontman vraagt: ’Gaat dit nog lang door?’ Ondanks de verstoring genieten de beide muzikanten zichtbaar van hun optreden.

In biercafé Stanislaus Brewskovitch staat Nemsis hard te spelen. Naast heel veel materiaal heeft de band ook heel veel energie. Frontvrouw Abir maakt een overweldigde indruk. Terwijl ze staat te springen en te dansen is ze ook vocaal enorm sterk. De rauwe gitaargeluiden mengen zich met de drums en met de stem van Abir, wat een muzikaal spektakel oplevert.

Tijdens het optreden van Robin Kester in Metropool is het muisstil. Haar fraaie stem galmt met een versterkte echo door de zaal en gitaarspelen kan Robin ook uitstekend.  “Ik ben voor het eerst in Enschede. Het is hier heel leuk, maar ik heb nog maar weinig kunnen zien. Het was al donker toen we aankwamen”, vertelt ze enthousiast aan het publiek. Het publiek reageert op zijn beurt met enthousiast gejoel, waarop Robin reageert met: “Ik kom een keertje terug in het licht!”

Robin Kester (Metropool)

Robin Kester (Metropool)

Montblank (Metropool)

Montblank (Metropool)

Queen's Pleasure (Metropool)

Queen's Pleasure (Metropool)

A.M. Sam (Metropool)

A.M. Sam (Metropool)

Bongloard (Metropool)

Bongloard (Metropool)

Three Little Clouds (Metropool)

Three Little Clouds (Metropool)

Dat was weer een mooie editie van Popronde Enschede. Op naar volgend jaar!

Het zou zomaar kunnen dat wij het fantastische optreden waar jij bij was hebben gemist. Dat is heel goed mogelijk, het waren er ook zo veel.

Wil je ons helpen om het verslag de volgende keer nóg completer en nóg beter te maken? Lijkt het je leuk om voor 3voor12 Overijssel te schrijven? Klik dan hier voor meer informatie!