Bij de merchstand hangen hippe T-shirts en tote bags. Het album heeft een strak logo dat ook op het drumstel staat en de bandnaam staat in grote letters op de banner achter de band. Ten Times A Million heeft alles goed voor elkaar. Ze hebben een goed lichtplan en ook nog extra verlichting bij zich. Ja, deze band heeft alles tot in de details geregeld. Je zou bijna vergeten dat ze voorheen Mandrake's Monster heetten. Het enige wat niet geregeld is, is een voorprogramma.

De Enschedese band begint iets later dan gepland, want bij de Metropool staan nog veel mensen in de rij voor kaartjes en muntjes. Binnen is de kleine zaal goed gevuld met trotse ouders, vrienden en voornamelijk rockliefhebbers. Ten Times a Million brengt gepolijste rockmuziek en brengt dit vol overgave. Toch is er één ding vergeten: een support act. Dat was niet alleen een kans geweest om een bevriende of beginnende band een mooi podium te gunnen, maar ook om het publiek alvast op te warmen. Nu moet Ten Times a Million dit toch echt zelf doen en dat is te merken.

De band begint strak. Aan de uitstraling is duidelijk gedacht: de bloesjes met panterprint hebben genoeg knoopjes open, zodat het publiek de tatoeages en gouden kettingen kan zien. De Enschedeërs spelen catchy harmonieën. Niet alleen de twee gitaristen brengen de nodige vocalen in, ook de drummer zingt mee. Zanger Martin is in het begin nog wat vastgeroest aan zijn microfoonstandaard en hij kan zijn gezicht amper in de plooi brengen om zijn verhaal te vertellen. Met een vlekkeloos Twents accent vertelt Martin dat hij niet binnen de landsgrenzen geboren is, wat dus nauwelijks te merken is.

Terwijl ‘Get It On’ wordt gespeeld - ook te vinden op hun nieuwe EP met dezelfde titel - roept de band het publiek op tot dansen. Dat lukt echter nog niet, totdat ‘Good Times’ ingezet wordt. Martin krijgt dan ook iedereen in de zaal aan het zingen. Deze strakke rocksong zou niet misstaan op de radio. De microfoon komt uit de standaard en de interactie met het publiek neemt toe. De enige terugval gebeurt bij het rustige pianonummer ‘Before The City Gets Loud’, wat het publiek nog niet helemaal stil kan krijgen.

Bij uptempo nummers als The Reason en When the Lights Go Out gaat het publiek mee. Een man vooraan is niet meer te houden en danst erop los. De rest schudt heftig mee op de maat van de muziek, maar volgt nog niet het voorbeeld van deze man. Het hoogtepunt is bij Screaming Squad. Het publiek kijkt gebiologeerd naar de vernuftige muzikanten. De posterboys laten goed zien wat ze kunnen. De drummer speelt erg strak en ook bij de bassist en de gitaristen zijn geen foutjes te bekennen. De zanger groeit gaandeweg in zijn rol als frontman en de band heeft zichtbaar plezier.

Ten Times A Million brengt geen vernieuwende muziek, maar het is duidelijk een zeer professionele band met sterke nummers die een goede rockshow weet neer te zetten