Naast podcasts maken is het dj-duo GOODCOOPER|BADCOOPER (Arris Roordink en Tymen Sliuzas) van plan om nog veel meer te doen. Op deze avond komen de heren met de grootse aankondiging van hun eerste eigen track genaamd ‘Fase’ en het eigen label SoundUnbound. Maar misschien nog wel belangrijker: van Audio Bizzarro, een terugkerende avond met gure en raggende bandjes die zij hosten in Metropool Enschede. Op deze eerste editie spelen Get Jealous, Pip Blom en Bartek.


De aftrap van deze avond − als we de plaatjes van GOODCOOPER|BADCOOPER even buiten beschouwing laten − is voor de Enschedese Get Jealous. Waarschijnlijk is de band vergeten om al hun vrienden en familie op te roepen, want er staat maar tien man in de zaal. Erg jammer, want de dames en heren van Get Jealous brengen een interessante mix van indierock en punk. De band weet steeds te verrassen met maatwisselingen en akkoorden en volgt amper een standaard popstructuur. Een nadeel is dat dit de setlist wel erg onrustig maakt. Tussen al die afwisselingen zitten een paar erg sterke nummers, zoals ‘You Don’t Have To Be So Scared’, ‘Overrated’ en het slotnummer ‘Psycho Boyfriend’. Het echte geschreeuw is te horen op ‘Thoughts About Life’ Part 1 en Part 2. Zangeres Lotta Rasva is niet bang en springt zelfs het publiek in. De band vult haar goed aan, maar mag nog wel iets meer uit haar schaduw komen. Get Jealous is een band die flink wat speeltijd moet krijgen en die we volgend jaar zeker op de Popronde moeten zien.

GOODCOOPER|BADCOOPER

Pip Blom trapt af met ‘I Think I’m In Love’ en ondertussen vult de zaal zich. De lieftallige zangeres Pip speelt op een kinderformaat gitaar en danst schattig achter haar microfoon, terwijl broerlief – eveneens op gitaar − niet kan ophouden met dansen. Het verschil tussen de indierock van Pip Blom en die van de eerste band is duidelijk: ervaring. Pip en haar bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld en ze hoeven geen gesprek met het publiek te voeren om een connectie te maken. Ze weten wat ze doen en de band heeft er duidelijk zin in. De drumster stuitert achter haar drumstel terwijl haar schoenen zijn uitgetrapt. In het midden van het podium staat een bassist die af en toe gewoon moet wachten tot hij zijn baslijntje mag spelen. Dan dringt de vraag zich op waarom Pip zelf niet in het midden staat. Misschien wordt het tijd voor een wissel?

 

Bartek mag de avond afsluiten en dat vindt Sliuzas van GOODCOOPER|BADCOOPER zeker een goed idee. Hij bevindt zich vooraan, net als bij de andere bands. Bij Bartek zijn er beduidend minder mensen, misschien omdat Sliuzas en Roordink tussendoor al hun grootse plannen hebben bekendgemaakt. Liefhebbers van de fuzzrock kunnen het echter niets deren en wagen een dansje bij het podium. Bij Bartek hangt de bas laag alsof het 1997 is en wordt niet nagedacht over kleding. In een grote slobbertrui kijkt de bassist het publiek in. Bartek maakt gure garagerock terwijl ondertussen kauwgom wordt gekauwd en de gitarist af en toe een blik werpt op het publiek − of op de klok. Het zit geluidtechnisch niet altijd mee, maar tussendoor even op gehoor stemmen is toch wel een beetje onhandig. Bartek is nonchalant, maar ook rommelig en toont bij vlagen desinteresse.

De volgende editie van Audio Bizzarro is op 22 november in Metropool Enschede met The Ex, Les Trucs, Howrah en uiteraard weer met GOODCOOPER|BADCOOPER.