Bevrijdingsfestival Overijssel 2015

Kun je er niet bij zijn? Volg het live via onze site

Anke Olthof ,

De 25ste editie is in aantocht met als thema ‘Vrijheid geef je door’. Met acht podia, ruim 50 verschillende acts, meer dan 750 vrijwilligers, 130.000 bezoekers en veel inhoudelijke projecten is dit festival hét Bevrijdingsfestival van Nederland en dus zeker een bezoek waard! Via de site zijn er de live-streams te zien van drie podia: naast het hoofdpodium ook het Abbot Podium en Sena Talent Stage.

Bevrijdingsfestival Overijssel pakt uit

Bevrijdingsfestival Overijssel staat voor de deur en 3voor12Overijssel is daarbij. Voor de 25ste editie van het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland heeft de organisatie een boordevol programma neergezet: ruim 50 acts op acht verschillende podia. Het Overijsselse venijn zit hem deze jubileumeditie in de staart. Na een optreden van The Common Linnets mag Typhoon, nu al één van de meest succesvolle bands van dit jaar, het laatste feestje van de dag bouwen. 3voor12Overijssel doet live verslag van het hele bevrijdingsfestival. Vanaf 11.00 uur zijn de hele dag de verrichtingen op drie podia via een live-stream op deze site te volgen. Daarnaast doet 3voor12Overijssel verslag via Facebook en Twitter. 

Opening & acts op mainstage

Het Bevrijdingsfestival wordt geopend door De Zotte Zusjes in samenwerking met Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel, waarna MainStreet, Matt Simons, Katzenjammer, Racoon, Bongo Botrako, The Kik, Handsome Poets, The Common Linnets en Typhoon het hoofdpodium bestijgen. Op het eiland van het festivalterrein vind je Podium Abbott, Sena Talent Stage en Hedon Containersessies. Podium Abbott presenteert onder andere Bade, Koza Mostra, Coely, Nits en The Asteroids Galaxy Tour. Op het Sena Talent Stage krijgen opkomende talenten uit de provincie een kans om zichzelf aan een groot publiek te laten zien. Artiesten die hier optreden zijn onder andere Mandrake’s Monster, NNENN, Karel J. Schepers en The Cool Quest. De nieuwe Hedon Containersessies brengen intieme akoestische sessies naar het festival. Hier zullen bekende artiesten rauwe versies van bekende nummers ten gehore brengen aan een beperkt aantal bezoekers. 

Regionaal talent

In het Danstheater aan de rand van de Bloementuin zijn uiteenlopende dansstromingen te horen. Hier zijn optredens van onder andere CUT_, The Benelux, Electrick Heroes, Cairo Liberation Front en Falco Benz. Daarnaast staat in de Bloementuin het nieuwe Podium Strik Beats met bands uit Zwolle en omgeving, zoals The Muncks, De Alliantie, Money & The Man en The Tiger Lovemachine. Dit podium wordt afgesloten door het Singlefeestje.

Familie & theater

Voor een uitgebreid familie- en theaterprogramma is er de Familie- en Theaterweide. In het midden staat het Bospodium met optredens van onder andere HoppaH!, Snowapple, Emil Landman en Sue The Night. Dit programma begint met een optreden van Bende van 4 en Mambo Jambo met Samba Salad, het openingsconcert voor de jongste bezoekers van het festival. Daarnaast zijn er diverse theaterproducties te zien van onder andere Theater Gnaffel, Theater Nachtbaard en Theater Young Ones.  

Jubileumeditie

Vanwege de jubileumeditie zijn er verschillende projecten in het leven geroepen. 25 jaar Bevrijdingsfestival Overijssel en 70 jaar bevrijding gaan naast de muzikale invulling ook steevast hand in hand met verscheidene inhoudelijke projecten. Zo poppen er op het popeiland pop-up stores op met onder andere een BFO mini-museum, een plastic-kunst-werkplaats van En Plastique, een klein warenhuis in de sfeer van Blauwdruck en kun je geknipt worden door de kappers van Hair Today. Ook kan je een unieke jubileummunt laten slaan. Bevrijdingsfestival Overijssel heeft een eigen app voor de smartphone. De app is verkrijgbaar in de App en Play Store, onder de naam 5 mei app.