BFO 2015: De set van Tarragona valt (jammer genoeg) in het water

Tarragona, Deltion VIP Lounge, Bevrijdingsfestival Overijssel, 5 mei 2015

Tekst Myrthe Veenstra, foto's Dani`el Van Den Berg ,

Optreden wordt halverwege gecancelled vanwege het noodweer

De act

Met de Hedon beurs op zak en de laatste EP ‘Shall we remain’ timmert  Tarragona goed aan de weg. De mannen maken stevige muziek, een mix tussen hardrock en heavy metal. Tijdens BFO gooien ze het echter over een heel andere boeg. 
 

Het nummer

Vanwege het slechte weer krijgt Tarragona helaas niet de kans om de gehele set te spelen. Na één nummer wordt het optreden gecanceld vanwege het onweer dat op komst is. Jammer, want wat we gehoord hebben klinkt veelbelovend. Omdat er akoestisch gespeeld wordt klinkt de muziek van Tarragona een stuk minder hard en ‘heavy’.  Intiem, misschien zelfs vrolijk. 

Het publiek

Dat het publiek benieuwd is naar een akoestisch Tarragona dat blijkt wel. De Deltion VIP lounge zit afgeladen vol. Tijdens het eerste nummer van de band bewegen de nodige hoofden op en neer en ook wordt er al voorzichtig gedanst. Er klinkt een behoorlijk hard applaus. Dan komt de mededeling dat alle toeschouwers terug aan wal moeten, vanwege het risicio op onweer en iedereen baalt zichtbaar. 

Het oordeel

Een akoestisch Tarragona is vernieuwend en verassend. Dat de set moest worden gecanceld is domme pech, zowel voor de band als voor het publiek. Want het klonk goed en smaakte naar meer!