De blazerssectie van Kyteman blaast Burgerweeshuiscafé omver

Ambacht van de blazers is van topniveau

Tekst: Martijn Holtslag / Foto's: Robert-Jan Looysen. ,

K.O. Brass staat voor Knockout Brass, maar ook voor Kyteman Orchestra Brass. De blazerssectie van Kyteman op eigen kracht, met eigen werk, en hoe! Woensdag 25 maart stonden ze in het café van het Burgerweeshuis in Deventer. Wij waren erbij voor een kort verslag.

Afwisselende setlist

De blazerssectie, bestaande uit een trombonist, een hoornist, een trompettist, een hoorn- alswel trompetspeler en groepsleider alswel soesafonist Patrick Votrian, speelt onversterkt in het Burgerweeshuiscafé dat tot stilte wordt gemaand door het koperblaaswerk.

De tracks die ze spelen zijn erg afwisselend, van een stiller klassiek stuk tot een bewerking van Satie tot aan een bruiloftsaanzoek. Daarnaast wordt er meer dansbaar werk gespeeld uit de Gypsy en New Orleans hoek.

Één van de beste blazerssecties

Het meest verrassende is het stuk geschreven door trombonist Koby Artriti die zelf het stuk inzet, waarna steeds via een akkoordprogressie de solo wordt doorgegeven. Het mooie van de locatie en de bezetting is dat de blazers zich tijdens dit stuk kunnen verspreiden in het kleine intieme Burgerweeshuiscafé. Zo bespeelt elke blazer vanuit een andere hoek het publiek.

Speciale hulde voor de presentatie van soesafonist Patrick die met zijn persoonlijkheid, enthousiasme en luide stem het publiek enthousiasmeert. De ambacht van de blazers is van topniveau. De strakheid, het gevoel voor timing en de antennes die de spelers naar elkaar hebben ontwikkeld, gecombineerd met humor, ijzersterke podiumpresentatie, enthousiasme, maakt dit tot één van de beste blazerssecties van Nederland.