Strak uitverkochte show voor de heren van PAUW

Psychedelische rockband zorgt voor een divers publiek

Tekst: Anne-Marie Kok / Foto's: Karin Nijhuis ,

Op 24 januari presenteerde de Twentse band PAUW hun nieuwste ep in de kleine zaal van Metropool. Dat het snel is gegaan met de band was duidelijk, de show was strak uitverkocht. Als support namen ze Taymir mee.

Het is geen makkelijk in het gehoor liggende muziek, en dat maakt hun succes des te meer bijzonder. PAUW speelt psychedelische rock, waar je een flinke dosis Pink Floyd in terug hoort, met invloeden van psychedelische bandjesmuziek uit de jaren 60. Dan zou je verwachten dat het publiek uit oudere rockers bestaat, maar dat was zeker niet zo. Er waren juist ook veel jongelui op af gekomen, die los gingen op de goede live-uitvoering van de heren.

Was er dan niets op aan te merken? Toch wel, de stem was wat aan de zachte kant ten opzichte van de instrumenten. En het was te kort. De mensen in de zaal hadden nog veel meer willen horen. Erg spraakzaam waren ze niet, maar de muziek sprak voor zich. Als deze band dit pad blijft volgen kan het niet anders dan dat de wereld voor ze open ligt.

Meer lezen over PAUW? Lees dan het interview dat wij eerder met ze hadden.