Fotoverslag: KrakersIJland & The Locomotives bij Paco Plumtrek

Muzikale variatie in Almelo

Tekst: Tom Weel en Willem Stolk / Foto’s: Willem Stolk ,

Op zaterdag 17 januari staat Paco Plumtrek in het teken van muzikale variatie met het duo KrakersIjland en hun nieuwe band The Locomotives. Wij waren erbij voor een fotoverslag.

KrakersIJland is een muzikaal duo bestaande uit Daan Krakers en Joris IJland. Ze spelen verschillende stijlen waaronder ook hun favoriete bluegrass; zijzelf noemen dit het vrolijke ADHD-broertje van de countrymuziek. In hun platenkoffer kun je Ricky Skaggs, Bruce Hornsby en Mumford And Sons vinden. Ze werken momenteel aan hun eerste ep en zullen daarmee stad en land afreizen. KrakersIjland is begonnen als duo, maar nu vooral samen met hun gloednieuwe band, The Locomotives. 

Nadat de locomotief eenmaal op gang was middels het nummer 'Loco' werd hetzelfde tempo doorgezet met bluegras nummers als 'Love Like A Flower' en 'Heart Of Stone'. Tussen 'Knockin’ On Heaven’s Door’ van Bob Dylan en 'The Weight' van The Band mochten de bandleden toekijken terwijl Joris IJland solo het nummer ‘Rosie’ van Jackson Browne vertolkte. Na de pauze speelde Daan Krakers solo zijn lied ‘In Tall Buildings'.

De tweede set werd verder gevuld met meezingers als 'Stuck In The Middle With You', fraaie a capella zang in 'War Called Love' en een lied over een stoute slagersjongen 'Butcher Boy Billy'. Verder speelden ze de bluesnummers 'Further On Up The Road' en 'Old Mississippi’. Dat laatste nummer werd op speciaal verzoek als extra toegift nog een keer gespeeld. Afgesloten werd er met een laatste cover 'Love The One You’re With' van Stephen Stills. Een bijzonder avond.