The Cool Quest verovert Metropool

"Can I kick it? Yes you can!"

door: Anne-Marie Kok. ,

Dat het een mooie avond zou worden was al te verwachten. De roem snelt ze vooruit, en nu ze ook nog uitgeroepen zijn tot 3FM Serious Talent staat niets deze gasten meer in de weg om de vaderlandse poppodia plat te spelen. Maakten ze de belofte ook waar afgelopen week in Metropool? Ja, meer dan dat!

Nadat de mensen waren opgewarmd door een wel heel fijn draaiende dj betraden de jongens en het meisje van The Cool Quest het podium. Al voor ze een noot hadden gespeeld, hadden ze al een warm applaus binnen, want drummer Thies Bouwhuis is een echte Hengeloër. De zaal was lekker gevuld, en het publiek varieerde van acht jaar tot 80 jaar.

Ze startten met ‘Liv For Da Funk’, ook de eerste track van hun nieuwe plaat. Een soort leefregel lijkt het… De ene song nog funkier dan de andere en af en toe een flinke dosis hiphop er tussen door. De groove zat er meteen goed in, met als eerste hoogtepunt de te gekke uitvoering van ‘Shine’. Halverwege de show bracht The Cool Quest een fraaie 90’s hiphop mashup van ‘Wild, Wild West’ tot ‘Me, Myself and I’ en alle andere nummers die in die tijd het beluisteren waard waren. De temperatuur bereikte een hoogtepunt en ze hielden die vibe vast tot het einde van het concert. Nog een ontroerend moment: een klein jochie die een berichtje op Facebook had gezet, mocht het podium op komen, en daar stond hij te swingen alsof hij nooit anders gedaan had… nou ja, een tikje onder de indruk was hij wel. Daarna namen de boys and girl van The Cool Quest het weer over om het feestje tot een swingend einde te brengen!