July Talk gaat los in Metropool!

Stuk theater op het podium

Tekst: Nandy Siemerink / Foto's: Tineke Klamer. ,

July Talk speelde op 1 april in Metropool, Hengelo. De eerste show in Nederland van 2015! Acteren is iets wat veel voorkwam tussen vooral Peter en Leah (zanger + zangeres). Er is het hele optreden veel contact tussen hen, maar ze betrekken ook het publiek er bij. Één ding is zeker: het was een mooie avond!

Het voorprogramma van deze avond is The Road Home, een lokale band uit Enschede. Het publiek komt binnen wanneer de eerste klanken klinken van het nummer 'Rebels'. Wat een enorm fijne opener is van de avond! Ze spelen deze avond ook een aantal nieuwe nummers waaronder 'Save me' en 'Janey'. Het nieuwe werk van de heren heeft een iets andere sound, maar het zijn wel nummers die stuk voor stuk goed in elkaar zitten.

July Talk komt op en ze beginnen deze avond met 'Blood and Honey'. Er kijken behoorlijk wat mensen verbaasd richting het podium als Peter begint te schreeuwen en te zingen. Zijn enorm rauwe bluesstem komt met een behoorlijk kracht naar buiten. In combinatie met de heldere stem van Leah is dit een fijne afwisseling. Er wordt veel contact gelegd met het publiek en Peter probeert ze dan ook meer naar voren te laten komen, dit ging in kleine stapjes. Door naar de volgende nummers: 'Summer Dress', een sexy track waar Leah ook met volle overgave mee danst en allerlei dingen uithaalt met de microfoonstandaard. Ze probeert met de kabels de microfoonstandaard naar zich toe te halen, waardoor hij omviel. Ook probeert ze in het Nederlands het publiek toe te spreken "Bedankt dat jullie zijn gebleven, proost", en ze danst alweer vrolijk verder over het podium.

Leah loopt ook door het publiek en laat mensen zingen in de microfoon. Kort daarna zingt de hele zaal de "EH EH" mee met Peter. Ze starten het nummer 'Papergirl' en aan het publiek te zien kennen ze dit nummer, er wordt flink gedanst en ook hier laat Leah een groep meiden mee zingen uit het publiek. Ze lopen even af en komen terug voor hun laatste nummer 'Garden'. Leah begint al gelijk met dat de drummer en het publiek hun shirt uit moeten trekken. Peter voegt nog toe: "The more shirts on stage, The better!", een aantal mensen doen hun shirt dan ook uit. July Talk vloog door de set list heen, ze hebben de dertien nummers in ongeveer een uur gespeeld. Het was een hele mooie avond.