Booster 2015: muzikantendag en showcasefestival

Popprijs Overijssel 2015 naar Pauw

door: Willem Stolk. ,

18 April vond de tweede editie van het Booster Festival plaats. Dit keer in samenwerking met Poppunt Overijssel, de poppodia van Overijssel en ArtEZ. Een muzikantendag, een netwerkmeeting, de uitreiking van de Popprijs Overijssel en een showcasefestival met optredens van 40 acts op verschillende locaties inde Enschede.

De muzikantendag bestond uit spreekuren van meer dan 25 professionals (managers, bookers, producers, fotografen, pluggers, dj's etc.) uit de muziekindustrie waar muzikanten informatie, tips en trucs konden ophalen. Daarnaast vonden er nog negen seminars plaats, onder andere met een tweetal fotografen over bandshoots. Een andere seminar ging over de talentontwikkeling door de poppodia in Overijssel en in het verlengde daarvan door Poppunt Overijssel, met ondersteuning van de provincie. 

In Atak werd de Popprijs Overijssel zonder veel omhaal uitgereikt door Maurice Endeman aan PAUW. De band speelde daarna een korte set. Daarmee was het showcasefestival geopend. Alle optredens zien was niet goed mogelijk, er was zoveel keuze en overlap van shows. Vermeldenswaardig: de stevige rock van Tricklebolt, de ep-release van NNENN (Johanneke ter Steege en Tonny Nobel), het energieke optreden van Freddie Wilhelm en Lotta Rasva in de kapel van De Wonne. Bekijk hieronder de foto's van deze muzikale dag in Overijssel.