3(FM) Serious Talents laten zien wat ze kunnen

Een veelzijdige muzikale avond in Het Paradijs

Tekst: Roxanne van Norde / Foto's: Serge Hasperhoven ,

Wat hebben Sunday Sun, The Elementary Penguins en Lucas Hamming gemeen? Ze zijn alle drie door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en mogen om die reden samen op 4 april een avond vullen in Het Paradijs. Gezellig, afwisselend en energiek zijn de woorden die deze avond perfect beschrijven.

Sunday Sun: een vrolijke band met humor

Het podium is bezaaid met planten waardoor we al gelijk weten wie het spits gaat afbijten: Sunday Sun. Deze vrolijke band brengt eind 2014 een langverwacht debuutalbum uit getiteld We Let Go en de heren lijken nu vastbesloten om Nederland te gaan veroveren. Daar maken ze vanavond al gelijk een begin mee, want hun optreden is ijzersterk. Vooral het heerlijke 'I Call You Honey' slaat aan en zorgt er voor dat niemand meer stilstaat. De sfeer is opperbest en de mannen hebben duidelijk humor. Om de grapjes van zanger en gitarist Koen-Willem wordt hard gelachen en als de band na een half uur stopt met spelen is iedereen overtuigd van hun kunnen. Mijn advies voor iedereen die in een dip zit: koop die cd van Sunday Sun, want luisteren naar deze band heeft hetzelfde effect als een weekje vakantie.

The Elementary Penguins: aanstekelijke indierock

Daarna is het tijd voor de hardere, serieuzere sound van The Elementary Penguins. De jonge meisjes die vooraan stonden bij Sunday Sun hebben plaatsgemaakt voor een iets oudere doelgroep, wat de veelzijdigheid van deze avond maar weer benadrukt. Het trio moet even op gang komen, maar dan heb je wel wat. “Do you want to dance?!”, vraagt zanger Dale Wathey voordat vol overtuiging 'Everybody Knows My Name Especially On The Dancefloor' wordt ingezet en er inderdaad gedanst wordt. De show is energiek, vol snerende gitaren en staat als een huis.

Lucas Hamming: een waardige afsluiter

Deze 21-jarige rockartiest liet bij De Beste Singer Songwriter al zien dat hij er eentje is om in de gaten te houden met zijn sterke teksten en rake noten. Een groot deel van het publiek lijkt dan ook speciaal voor hem te zijn gekomen, want hij wordt enthousiast ontvangen in de kleine zaal van Metropool. Zijn teksten tussendoor zijn misschien niet zo sterk, maar hij overtuigt iedereen met zijn sterke, veelzijdige stem. De hele zaal is stil tijdens het prachtige 'Green Eyed Man'. Ook het laatste nummer 'Perv In Perfection' is erg sterk. Hamming is de perfecte afsluiter van een mooie muzikale avond waarbij jong en oud zijn en haar hart heeft kunnen ophalen.