NNENN presenteert hun debuutalbum op magische wijze

Presentatie van het eerste wapenfeit van electronisch duo

Tekst: Martijn Holtslag / Foto's: Isabelle Renate La Poutré ,

Sterke teksten, strakke beats, een krachtige performance en gave thematiek kwamen naar voren tijdens de releaseshow van Snapshots of Eternity, een album dat naast te gekke songs ook nog wordt begeleid door poëzie en fotografie van het duo zelf. Het uit Deventer afkomstige tweetal bestaat uit tekstschrijver, pianist en zangeres Johanneke ter Stege (tevens stadsdichteres van Deventer) en producer, sounddesigner en live-knopjesman Tonny Nobel.

De show begint op magische wijze met een spannende grondtoon die wordt neergelegd wordt langzaam het publiek meegezogen in de wereld van NNENN (spreek uit en en en en). Alleen producer Tonny staat op het podium en draait aan wat knoppen op zijn synthesizer, totdat net voor het eerste liedje Johanneke opkomt en de eerste teksten inzet. Wat opvalt is de speelsheid waarmee het duo op het podium staat. De teksten zijn goed te verstaan en zijn erg divers. Het eerste en tweede liedje worden gedragen door dikke, lome bassen en knisperende beats die doen denken aan Noisia en Massive Atack. Doordat er muzikaal veel in het laag en hoog gebeurt ontstaat er veel ruimte voor piano en zang. Wat opvalt zijn de catchy melodieën met poëtische teksten die nog lang blijven rondspoken in je hoofd.

Tracks van de eerste ep Alright komen langs, afgewisseld met nieuwe tracks en natuurlijk de single met hele gave videoclip. Gaaf is de mate waarin live wordt geloopt met piano en zang, en de geluidseffecten die live worden toegepast. Tussendoor weet Johanneke het publiek te ontwapenen met haar spontane presentaties, die door haar eerlijkheid iedereen met een glimlach mee weten te krijgen, helemaal op het stuk waar moet worden meegezongen door het publiek. Nadat het tweetal beladen is met een deken van applaus waar je als het goed is de hele winter nog warm van blijft, start een ontwapenende toegift waar je nog dagenlang kippenvel aan overhoudt.

NNENN nam het publiek mee op een reis door hun nieuwe album, Snapshots of Eternity. Dit is een duo waar we nog veel van gaan horen. De gedurfde elektronische producties gecombineerd met Johanneke's stem en tekst zijn uniek en overdonderend mooi.

Snapshots of Eternity kan je bestellen via de website van NNENN, en is op Spotify te beluisteren.