Marcus Miller is de baas!

Prachtig optreden van een rasmuzikant en zijn fantastische band

Tekst: Anne-Marie Kok / Foto's: Serge Hasperhoven ,

Metropool heeft het weer voor elkaar, opnieuw een grote internationale muzikant op het Hengelose podium! Van de buitencategorie, dat werd al snel duidelijk. Grammy-winnaar, multi-instrumentalist, Unesco-ambassadeur, veelzijdig mens. Dit jaar is zijn solo-album Afrodeezia uitgekomen, een prachtige plaat waarvoor hij de wereld over is gereisd om op verschillende plekken en met verschillende mensen muziek te maken.

Miller is zonder twijfel de ster van de show, maar tjonge, wat een muzikanten had hij meegenomen. Iedereen kreeg zijn plek in de spotlights. Met prachtige solo's van onder meer percussionist Mino Cenelu, de fantastische percussionist waarmee Marcus Miller nog in de band van Miles Davis heeft gespeeld.

Een mooi moment was toen Miller vertelde over zijn bezoek aan Senegal. Hier heeft hij een slavehouse bezocht en zich verdiept in de geschiedenis van zijn voorouders. Hij voelde boosheid en weerzin, en zette dat om in het nummer 'Goree'. Behalve al deze negatieve gevoelens is 'Goree' ook een lied van hoop geworden, van het rotsvaste vertrouwen dat de mens zo veerkrachtig is dat hij zelfs deze oneindig diepe ellende te boven kan komen. Een boodschap die ook op dit moment in de geschiedenis houvast geeft.

Zie hieronder ons fotoverslag.