Interview: Burçak over zijn contract bij Sony Music Turkiye

"Wat er ook gebeurt, het belangrijkste is dat er muziek wordt gemaakt"

Tekst: Liv Krake / Foto's: Anne-Marie Kok ,

Voor de buitenwereld leek het ineens zo snel te gaan. De media schreven uit het niets artikelen met titels als "Twents artiest Burçak tekent contract bij Sony Music Turkiye". In werkelijkheid duurde het allemaal natuurlijk iets langer, maar mét succes. Burçak is van plan het komende jaar Turkije te veroveren met zijn catchy tunes.

Kort gezegd staat het leven van de Hengelose Burçak aardig op zijn kop nadat hij vorige maand een contract getekend heeft bij Sony Music Turkiye. Zijn talent, doorzettingsvermogen en Turkse roots brachten hem bij wel een heel tof nieuw avontuur. "Ik kwam via onze percussionist in contact met een management in Turkije. Na een lange tijd overleggen over opties kwamen ze met het idee om mij te linken met Sony. Ik nam contact met Sony op. Zij gaven aan in gesprek te willen gaan. Na een paar maanden onderhandelen kwamen we tot een passende overeenkomst."

"Zij gaan zich allereerst bezighouden met de ep die ik dit jaar in eigen beheer heb uitgebracht in Nederland. Daar gaan we nu een promotieplan voor maken voor een release in Turkije. In januari/februari komt mijn eerste single daar uit. We zijn nu aan het overleggen over de videoclip die we daarvoor gaan schieten. Daarna volgen meer singles en uiteindelijk de ep. Daarnaast werk ik samen met Colin Meyer aan het nieuwe album wat daarna uit zal komen. Een hele planning dus."
 

Voor nu

"Ik ben op dit moment dus bezig met een nieuw album. Er verandert qua muziek niet veel door dit contract. Het fijne is dat Sony me vertrouwt in wat ik maak en daar niet veel inspraak in wil. Ik ben uiteraard wel nieuwe dingen aan het proberen. We gaan op het komende album iets meer de diepte in, zowel instrumentaal als vocaal. Ik wil wat meer dingen omtrent sfeer proberen, en flink uitpakken wat instrumentatie en vocals betreft. Het wordt mijn eerste full length, en ik wil het dan ook meteen goed doen. Iets waar ik 1000% tevreden mee ben, iets waar ik écht achter sta."

"Het enige wat eigenlijk echt verandert door dit contract is dat er nu meerdere partijen meespelen. Ik geef de promotie, de boekingen en het managementgedeelte uit handen. Waar ik voorheen alles zelf deed, gaan nu anderen dat doen. Zo kan ik me helemaal focussen om waar het uiteindelijk om draait: muziek maken. Ik blijf namelijk ook nog gewoon spelen in mijn industrial metalband Pretty Filthy Creatures. We zijn nu bezig onze eerste show voor te bereiden en daar hebben we heel erg veel zin in! 5 februari staan we op de planken van Metropool in Hengelo!"

Toekomst

"Waar ik natuurlijk op hoop met dit hele avontuur in Turkije is dat de singles en de ep flink aan zullen slaan. Met een major label als Sony achter me denk ik dat de promo in ieder geval een stuk uitgebreider zal zijn dan voorheen en dat er wellicht gemakkelijker deuren opengaan qua radio en televisie. Voor optredens en concerten kan ik heen en weer vliegen. Ik heb vooralsnog geen plannen om ook daadwerkelijk naar Turkije te verhuizen."

"Het is allemaal superspannend en het is naast hard werken vooral heel erg leuk. Ik moet van mezelf af en toe even stilstaan en genieten van wat er nu allemaal gebeurt. Er is altijd meer te willen en mijn ambitie is heel groot, maar het lijkt me goed om ook even te genieten van deze stap. Wat er ook gebeurt, het belangrijkste is dat er muziek wordt gemaakt. Dat blijf ik hoe dan ook doen."