Herfstige zondagmiddag met Grainne Duffy Band

Bluesrock met een vleugje country in het warme sfeervolle NiXenMeer

Tekst: Mirjan Bakker / Foto's: Willem Stolk. ,

De Ierse singer-songwriter Grainne Duffy speelde op de herfstige zondagmiddag van 8 november met haar band in het warme sfeervolle NiXenMeer te Enschede. Wij waren erbij voor een fotoverslag.

De muziekstijl van Grainne Duffy kun je plaatsen in het genre bluesrock met een vleugje country. Haar stemgeluid wordt veel vergeleken met die van Bonnie Tyler en Bonnie Raitt. Wanneer je één van haar nummers beluistert begrijp je ook gelijk waarom.

Spelend op gitaar en getooid met een hoed bracht ze met haar band de liedjes ten gehore. Naast een paar covers speelde ze voornamelijk nummers van haar debuutalbum uit 2007 Out of the Dark, haar album uit 2013 Test of Time en haar meest recente album Live.

De meeste liedjes werden zonder franje gebracht. Ze stonden absoluut goed te spelen. Het laatste kwartier van de eerste set lieten de muzikanten echter pas echt horen wat ze in huis hebben.

De zaal vanmiddag was helaas niet uitverkocht, maar de mensen die er waren zijn liefhebbers van het genre en hebben laten blijken dat ze het optreden zeer konden waarderen. Al met al een leuke band op een fantastische locatie en daarmee een heerlijke herfstige zondagmiddag met goede muziek.