Albumpresentatie PAUW in Metropool

Eindelijk is hij er: het langverwachte album van Twente’s trots

door: Anne-Marie Kok & Nandy Siemerink ,

Het gaat goed met PAUW. Na deze zomer op vrijwel ieder zichzelf respecterend festival te hebben gespeeld is het nu toch eindelijk tijd voor de volgende mijlpaal: het eerste full-length album: Macrocosm Microcosm. Meteen na de release kwam hij binnen op nummer 7 in de album top 100, en dat is een puike prestatie voor een debuutalbum.

The Womb start deze avond, aan het publiek te merken kennen niet veel mensen deze band. De psychedelische Haagse band heeft een groovy sound. Het is een band die veel experimenteert met allerlei verschillende geluiden en instrumenten. Dit doen ze tevens ook op het podium. Het is meerstemmig en zweverig. De heren hebben het publiek weten op te warmen, voordat PAUW het podium op komt.

PAUW start met een heerlijke intro, soms heb je het gevoel alsof het zomaar een nummer van Tame Impala of Temples zou kunnen zijn . Wat een heerlijke nummers maken deze muzikanten toch! De visuals op het grote scherm achter de band passen erg goed bij de tracks en brengen echt een goede sfeer tijdens het optreden.

De bandleden zijn goed op elkaar afgestemd en hebben ook redelijk veel contact met elkaar. Zo komt er een stuk waarin bassist Eszl tegenover gitarist en zanger Brian komt te staan. Ook Kees verlaat even kort zijn plekje achter de toetsen om richting het drumstel te lopen van Rens om een paar slagen mee te doen. De setlist vliegt er in een orkaantempo doorheen, Brian zegt al snel "De avond is voorbij gevlogen" en start weer een nummer in. Ze lopen af en komen vervolgens op voor hun laatste nummer 'Shambhala', waar het publiek bij begint mee te zingen en dansen!

Er wordt nog verteld dat er nog wat groene exemplaren van hun vinyl bij de merch te koop zijn en dan is toch echt het einde van het optreden aangekomen. Met veel geklap en gejuich van het publiek loopt de band van het podium af. Een perfect einde van deze avond, iedereen loopt de foyer in om daar nog even bij te kletsen en/of de nodige merch te bemachtigen. Wat een heerlijke avond en wat een ontzettend goede plaat hebben deze psychedelische rockers uit het oosten gemaakt!