Welke bands mogen we niet missen tijden de Popronde Enschede

De must-sees van initiatiefnemer Bert Bennink en programmeur Stijn Blokker

door: Tineke Klamer. ,

Na een jaar van afwezigheid is de Popronde aanstaande zaterdag 27/9 terug in Enschede. 3voor12/Overijssel vroeg programmeur Stijn Blokker en initiatiefnemer Bert Bennink welke optredens we absoluut niet mogen missen komende zaterdag.

De top vijf van programmeur Stijn Blokker
1. Pauw: Stijn: “Twee jaar terug op Green Vibrations ben ik verpletterd door hun optreden en sindsdien adviseer ik al mijn vrienden die ook maar een beetje van psychedelische rock houden om deze band te zien. Afgelopen jaar heb ik de mannen op Boost gemist, dus misschien ga ik zaterdag wel naar beide shows om mijn portie Pauw weer op pijl te krijgen.”
2. Einfach Kurt: “ 'In Your Mind' is een ijzersterk nummer en de videoclip is minstens zo leuk. Ik hou wel van dat duistere randje wat steeds in zijn songs terug komt. Theatrale folk en country is denk ik de beste manier om de muziek van Einfach Kurt te omschrijven.”
3. Robbing Banks: “Tijgersalto vervangen is natuurlijk lastig, maar ik denk dat Robbing Banks een goed alternatief is. Minder hard dan punk, maar met dezelfde energie is deze one-man-band zeker de moeite waard om even langs te gaan."
4. Amariszi: “De N8kelder schijnt nog niet helemaal af te zijn dus ben ik sowieso benieuwd hoe dat zal zijn. Toen ik zag dat er oud-leden van Björk en Caro Emerald in deze band spelen en ze al op Sziget hadden gestaan viel ik wel even van mijn stoel. Gegarandeerd feest met deze balkan band!”
5. April: “Het is misschien niet zo catchy als de meeste muziek in het synthpop genre, maar de single 'Raw Love' is één van mijn favoriete nummers van deze popronde geworden.”

De top vijf van initiatiefnemer Bert Bennink
1. Stopcontact: “Een alternatief, psychedelic rocktrio. Een erg fijne band, combinatie van geluid van vroeger en electronica van nu. Live moeten ze erg spannend zijn heb ik gehoord, we zullen zien.”
2. The Cannonball Johnsons: “Deze muzikanten weten de weg naar de festivals wel te vinden, nu in de comicbook- en gamestore, kom op tijd, want dit gaat zeker druk worden (20.45u).”
3. The Black Cult: “Ik ben erg benieuwd naar deze band live. Ze komen uit de Groningse garagescene, hou ik bijzonder van.”
4. Sofia Dragt: “Deze zangeres is goed bezig aan de weg te timmeren. Als Grote Prijs winnaar en DBSS deelnemer verwacht je ook niet anders, bloedmooie liedjes.”
5. PAUW. “Uit Haaksbergen. De meest geboekte band op de Popronde landelijk. Ze staan twee keer in Enschede, waarvan 1x op het dakterras aan het Stationsplein. Een echte must-see.

Je eigen Popronde programma plannen? Op http://www.popronde.nl/steden/enschede kun je het volledige programma vinden.