Lieve liedjes van Sofia Dragt op Popronde 2014

Winnares Grote Prijs van Nederland te zien tijdens jaarlijks evenement

door: redactie Enschede. ,

Vorig jaar won ze nog samen met haar band de Grote Prijs van Nederland, dit jaar staat ze in Boekhandel Broekhuis tijdens de Popronde. Wie is Sofia Dragt eigenlijk?

Sofia komt uit Wageningen (Gelderland), een stad midden in het groen. Het is dan ook niet vreemd dat de natuur een grote inspiratiebron voor haar is. De beste ideeën voor liedjes doet ze op tijdens haar bijzondere hobby: deltavliegen. Hoog in de lucht overziet ze voor even de dingen, die ze later vanachter haar vleugel verwerkt tot liedjes die landen in je hoofd.

Met haar pure stemgeluid en kenmerkende pianospel met klassieke invloeden neemt Sofia je mee in dat vogelperspectief, waarbij beelden en sfeer minstens net zo belangrijk zijn als klanken. De ultieme beheersing van haar instrument heeft ze te danken aan de lessen klassiek piano, die ze al volgt vanaf haar vijfde jaar. Op haar twaalfde ruilt Sofia deze lessen in voor een blanco vel papier en schrijft ze haar eerste liedje, een aansprekende mix van pop en klassiek. Een combinatie die ook terug is te zien in haar favoriete artiesten: de Wageningse luistert met even veel plezier naar Ludovico Einaudi en Yann Tiersen als naar Regina Spektor en Patrick Watson.

Ze speelde als support voor onder andere Dotan, Lucky Fonz III en Wallis Bird. Haar eerste ep Over Rainbows is sinds mei 2013 verkrijgbaar op iTunes en Spotify, de videoclip van de single 'Cloud Chase' is te bekijken op www.sofiadragt.com. Sofia Dragt won in 2013 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer & Songwriter.

In maart 2014 kwam haar single Till It’s Over uit en in oktober 2014 komt haar debuutalbum uit. Op Voor de Kunst kun je helpen het album te crowdfunden: http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/2655-debuut-album-van-sofia-dragt Op moment van schrijven is al 99 procent van de benodigde financiering binnen.