Bek vol Zand en The Information openen het tiende seizoen van Podium Paco Plumtrek

Zo goed als uitverkocht met twee lokale bands

door: Willem Stolk. ,

Het tiende seizoen van Podium Paco Plumtrek werd geopend door twee bands uit het oosten van het land met een dubbelconcert: Bek vol Zand (een stringband met een groeiende reputatie in het oosten des lands) en The Information (een band die een meeslepende mix maakt van alternatieve folk en rock).

In het zo goed als uitverkochte podium Paco Plumtrek opende Bek vol Zand deze eerste avond met een combinatie van gitaren, mandoline, banjo en contrabas. Ze kwamen met een mix van voornamelijk Engelstalige en enkele Nederlandstalige liedjes, afkomstig van hun recente cd Eat, Work And Pray en van het eerdere downloadalbum Handjobs & Cheeseburgers.

Ook kwamen er covers van nummers van Hank Williams en Big Bill Broonzy voorbij. En als afsluiter het (bijna) a capella gezongen nummer 'Straatrat', waarin de bandnaam opeens opdook.

In de pauze werd er traditiegetrouw een cd verloot. Daarna volgde het optreden van The Information, voor liefhebbers van muziek in de stijl van 16 Horsepower, Nick Cave en Calexico. De banjo van Harald bij Bek vol Zand werd ingeruild voor een Rickenbacker bij The Information, waarop steelgitaar-achtige elementen aan het geheel werden toegevoegd.
De band speelde voor de gelegenheid in een akoestische setting met soms bijna mantra-achtige samenzang en voerde nummers uit van hun cd Sounds of the Backwoods. Ze speelden ook veel nieuw materiaal van het komende album.

Met titels als 'Grave Blues', 'I Foresee Trouble' en 'Bitter' wist je al aardig dat je je in een tamelijk donkere muziekhoek bevond. Na afloop kondigde Henk Lammers alvast aan wat het publiek het komende jubileumseizoen te wachten staat: van het Liedjesmakersfestival op 5 oktober in Hof88 in Almelo en optredens van Lieve Bertha, Bertolf en Watipies tot buitenlandse acts. Op naar een nieuw seizoen!