This is My Happy Face brengt debuutalbum uit

Ask Yourself afgelopen vrijdag gelanceerd tijdens This is My Happy Fest

Tekst: Tineke Klamer / Foto's: Serge Hasperhoven & Tineke Klamer ,

Afgelopen vrijdag vond de release van het album Ask Yourself plaats in poppodium Metropool. In de week voor de release sprak 3voor12/Overijssel met de bandleden over hun debuutplaat. Thomas: "Het gaat over alles wat wij altijd doen: Lol maken, chagrijnig zijn, uitgaan en feestjes bouwen."

Wie is This is my Happy Face?
Thomas: "This is My Happy Face komt uit Enschede, Robin uit Neede. We hebben veel shows hier in de regio gedaan, waarvan de laatste tijd veel in Hengelo. We speelden onder andere op de laatste editie van Geuzenpop, in Metropool (onder andere Xmas Core en bij de release van Hufterbuks), in Innocent." "In de Nul", valt Dion Thomas bij. Thomas: "We zouden dit jaar op Geuzenpop spelen, daarom hebben we op het feestje in de Nul gespeeld. Qua releases is de nieuwe plaat de eerste, al hebben we ooit een keertje studiotijd gewonnen omdat we het Offensief in Atak wonnen en hebben we toen twee nummers online gedeeld. We hadden zoiets van we willen wel een ep opnemen, maar we wilden wel een echte plaat opnemen. We zijn al best lang bezig en wilden het direct goed aanpakken.

Kunnen jullie meer vertellen over het album?
Thomas: "Er staan twaalf nummers op. Het heet Ask Yourself en de nummers gaan over wat wij altijd doen: lol maken. chagrijnig zijn op andere mensen, boos worden, uitgaan, feestjes bouwen en dat soort dingen. De titel Ask Yourself komt uit een van onze nummers, 'Mr Farmer', wat gaat over je constant blijven afvragen waar je in hemelsnaam mee bezig bent. Gewoon jezelf blijven vragen, wat doe je. Daar gaat dat nummer over, maar eigenlijk alle nummers wel." Dion: "Ik noem deze plaat zelf de schijf van vijf omdat hij heel veelzijdig is. Allerlei stijlen muziek die in elkaar overvloeien en afgewerkt tot een mooi geheel. Elk nummer is een kunstwerkje." Robin: "Ik ben er super tevreden over. Wat Dion net al zei, het zijn allemaal verschillende soorten dingen maar het is wel een geheel geworden. Terwijl toch ieder nummer anders is, het een wat harder dan de andere. Dat is wel het mooie, en onze kracht denk ik ook." Dion: "Ik vond het opnemen van de plaat wel een uitdaging. Het kostte heel veel tijd." Robin: "Ik ben een weekend bezig geweest met de drums." Thomas: "Het is moeilijk te meten hoeveel tijd het gekost heeft omdat we alledrie fulltime werken. We hebben dus steeds weekenden gepland en op een gegeven moment waren er geen weekenden meer over dat we alle vier konden (de band en producer Tom Meijer red.). Dus toen begonnen we tussendoor dingetjes te plannen, dan weer eens op een dinsdagavond. Heel lastig te meten dus hoe lang we er nou eigenlijk precies mee bezig waren."

Kunnen jullie wat meer over de release vertellen?
Dion: "We zijn met zijn allen om de tafel gaan zitten en we besloten er met andere bands een This is My Happy Fest van te maken. We maken er gewoon een leuke avond van, veel mensen binnen te trekken en lekker bandjes kijken. Dan worden natuurlijk onze cd en shirtjes voor het eerst verkocht. Robin: "De bands die naast ons spelen zijn Stereotype, One Page, Rule Zero en Screw Houston Start Screaming. Eentje uit Brabant en de rest uit de regio." Thomas: "We hebben leuke, bevriende bands uitgezocht." Robin: "Zo'n beetje alle stijlen die wij ook doen." Op de vraag welke stijl muziek de band zelf maakt, antwoordt Thomas: "Dat is zo'n lullige vraag, iedereen vraagt dat. Het is een beetje stoner, een beetje punk, hardrock." Dion: "Mensen stoppen muziek graag in een hokje, maar onze muziek is gewoon een beleving op zich." Thomas: "Rock 'n roll dus."

En wat staat er na de release op stapel?
Alledrie in koor: "Een tourtje." Robin: "We spelen binnenkort in Emsdetten en hebben daarna nog twee shows staan. We hadden nog steeds niet echt iets om te laten horen, dus we hopen dat de release van het album wat shows binnen kan brengen." Thomas: "Hopelijk komt dat van de grond. We willen in ieder geval in mei graag op tour richting het oosten, Duitsland, Polen, Tsjechie. Dat sowieso, maar we zijn ook alweer bezig met het schrijven van nieuwe nummers. We blijven gewoon bezig met wat we het leukst vinden om te doen en nieuwe uitdagingen zoeken."