Andre Manuel presents: The Greatest Show on Earth

Een rollercoaster van nieuw talent

door: Serge Hasperhoven. ,

Het concept is intussen bekend: Tien acts in twee rondes, ieder drie liedjes en Andre Manuel die de boel aan elkaar zingt en praat. Mooi concept ook, want het publiek krijgt veel voor weinig. Voor de bands ook mooi, beginnende bands krijgen een podium om zich te laten zien.

De avond start met een onvervalste meezinger. Andre probeert het publiek alvast op te warmen met 'Alles komt goed', een bemoedigende boodschap voor de tien optredens die komen gingen. Kwam het goed? Ja, grotendeels wel.

De avond startte met Mercy Flush, met vertrekkend gitarist. Ze hebben echter al een nieuwe gitarist en die mocht ook vast meespelen. Verder in de eerste ronde: Paco Chains, Baba Jaga, Enrico Beretta en Heliophile. Allemaal verschillende stijlen, van heel hard tot singer-songwriter, van electro tot Afrikaanse invloeden.

Na de pauze trad het tweede vijftal aan: Mr. Bukit, Donnerwetter, Jane Lynn, The Black Fall en dj All.I.As. Zelfde recept. Weer afwisselend, met Jane Lynn als succesvol en mooi rustpunt. De dj trekt daarna de aandacht. Twee keer presteerde hij het om te laat te komen, en de derde keer kwam hij helemaal niet opdagen. Gelukkig speelde The Black Fall nog een extra nummer!

Toch is het jammer dat op zo'n avond zo weinig mensen komen. Het verdient absoluut een groter publiek. Hopelijk houden ze vol en trekt 'The Greatest Show on Earth' over een tijdje volle zalen!