#Dauwpop14: Daryll-Ann

Een nostalgisch weerzien onder toezien van heren Triggerfinger

Tekst: Jasper van Poelgeest / Foto's: Wilco Steeneveld ,

...

Het concert:
Daryll-Ann, Dauwpop Hellendoorn, Podium Barn, 29 mei 2014.

De act:
Het verhaal van Daryll-Ann is bekend. Door de popcritici bejubeld dat het aantal veren wat de heren van ze in ontvangst hebben mogen nemen niet meer te tellen is. Dat Daryll-Ann een band is wat nooit tot het grote publiek heeft weten door te breken maakt de liefhebbers weinig uit. Dat het een echte 'muzikantenband' is blijkt wel als vanaf het balkon de labelgenoten van Clean Pete en Triggerfinger mee staan te genieten.

Het nummer:
'Serenades for The Lonely', een catchy melodie met de fijne koortjes van Anne Soldaat en Coen Paulusma. Een van de vrolijk klinkende nummers die deze set het beste uit de verf komt.

Het moment:
In de eerste helft van de set pakt Coen Paulusma zijn microfoon uit de standaard en loopt naar het midden van het podium en 'Pretty in Everything' wordt ingezet. Aan zijn stem en energie is sinds de begin jaren negentig, toen hij nog leadzanger was, niks veranderd. Broer Jelle en leadgitarist Anne Soldaat nemen gelijk de houding van spelen van 20 jaar geleden aan.

Het publiek:
Voor aanvang van het concert staat de Barn bomvol. Dat Daryll-Ann tijdelijk terug is, is genoeg reden voor veel mensen toch nog even een glimp van ze mee te pakken. Toch is het ontbreken van een herkenbare hit voor veel mensen reden om voortijdig de schuur te verlaten.

Het oordeel:
Daryll-Ann speelt een prima set waarbij ze, voor de kenner, hun greatest hits spelen waarbij 'Surely Justice' helaas ontbreekt. Toch is de tijd te kort om er lekker in te komen. Voordat ze hun prachtige oeuvre wellicht wel voorgoed aan hun platen en cd's over laten zijn ze goddank nog wel een paar keer live te bewonderen.