Why Dontcha 40 jaar

Weekend vol feestelijkheden in Diepenheim

door: Tineke Klamer ,

Het weekend van 6-8 september is het groot feest in Diepenheim. Precies 40 jaar geleden werd in “het pand van Janna” OJC Why Dontcha opgericht. Gedurende het hele weekend zijn er diverse bands te zien.

Tijdens dit weekend wordt er een reis door 40 jaar soos gemaakt. Onder andere lokale helden Fratsen en Gulp zullen hun instrumenten weer afstoffen en het dorp op zijn kop zetten. Maar ook de jongere generatie soosgangers wordt niet vergeten. Zo zal op de zaterdagavond een dansavond plaatsvinden. Een kort overzicht van de feestelijkheden:

- Op vrijdag wordt afgetrapt met vier bands die hun roots in de jeugdsoos hebben. Gitarist Ricksz Manuel zal solo het spits afbijten. Daarna is het de beurt aan Texas Radio en Vuig Tuig. Afsluiter van de avond is een eenmalig optreden van de legendarische Diepenheimse band Fratsen.

- Zaterdag is het tijd om flink met de voetjes van de vloer te gaan met onder andere DJ Bart Folmer, dj Bassie en Robert en SLAM FM dj’s

- Op de zondagochtend wordt er eerst uitgebrakt tijdens de brunch met dj Teun & Joris. ‘s Middags maken de bands Gulp en Who is What haar comeback. Daarna treedt de band Wilson op. De afsluiter is nog een verrassing.

Meer informatie en het volledige programma vind je hier. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.