Meryl and a bit of Yellow komt met nieuwe clip

Release vlak voor optreden op Green Vibrations

Tekst: Redactie Enschede / Foto: Wies Spanbroek & Soraya Petzoldt. ,

Dat Merel van der Wielen van Meryl and a bit of Yellow al een hele tijd goed bezig is in de Overijsselse muziekscene, dat wisten we. Ze bewijst dit wederom met haar nieuwe clip voor haar single 'Chance'. Ze vertelde 3voor12 Overijssel over het maken van deze clip.

Merel van der Wielen bracht deze week haar nieuwe clip uit voor haar single 'Chance'. Hoe de clip tot stand was gekomen, vertelde ze aan 3voor12 Overijssel: "Ik schreef 'Chance' een tijd geleden op een moment dat meerdere mensen om mij heen zich niet goed voelden, met name een persoon die dichtbij me stond. Ik begon te voelen wat diegene voelde en heb dit liedje geschreven. Het is dus niet autobiografisch. In tegenstelling tot mijn andere nummers heb ik ervoor gekozen om het heel open te laten wat betreft betekenis. Op die manier kan het publiek er zelf hun gevoelens in kwijt."

Merel gaat verder: "Van de zomer hebben we de single opgenomen en in februari hebben we de video geschoten. Het opnemen van de videoclip was in één woord: koud! De jongen in de clip is Dennis Bijleveld en hij moest letterlijk in de kou staan. Het is dat hij er zelf ook volledig voor ging, anders had ik hem er halverwege weg getrokken. We begonnen namelijk 's ochtends vroeg in de natuur, met het laatste stukje van de videoclip. In de middag gingen we langs locaties in de stad om Dennis te laten rennen en daarna zijn we naar een heel mooi gebouw gegaan, een oude ambachtsschool. Daar hebben we alles wat binnen is opgenomen."

"De videoclip is opgenomen en ge-edit door een dame, Anna Kröger. Ook het verhaal van de videoclip heeft zij bedacht. We hebben het idee hoogstens samen uitgewerkt, maar alle credits gaan naar Anna. Het team verder bestond nog uit twee dames die de grimeur deden, Jedida Sarfaty en Dilana Buurman. Dus we waren in totaal met vijf man, maar dan ben ik eigenlijk aan het liegen. Dennis kon maar een dag schieten, dus stiekem is mijn vriend ook in beeld in een paar shots. Alleen zie je hem niet, want hij staat onder het doek!"

"Omdat het nummer zo open is, hadden we besloten het verhaal zo open mogelijk te houden,"vertelt Merel tot slot. "Mensen kunnen er hun eigen interpretatie aan geven. Wat ik wel kan verklappen is dat het met "Like Others Do" te maken heeft, wat een stukje tekst is in het nummer. Ik houd het graag open, moet ik zeggen."

Afgelopen 6 maart is de gelijknamige EP uitgekomen. Aan de hand daarvan deed Merel een huiskamertour. Nu is de single op 8 mei online gereleased, dus ook verkrijgbaar op iTunes en Spotify. Vanmiddag staat Meryl and a bit of Yellow van 15.15 uur - 15.45 uur op de Fusionstage van het Green Vibrations Festival op de UT.