Hemelvaart vieren op Green Vibrations

Jaarlijks terugkerend populair festival in Enschede op 9 mei

door: Redactie: Liv Krake ,

Zin in een feestje na een flinke ochtend dauwtrappen? Of rol je net je bed uit en ben je wel weer toe aan een biertje en goede muziek? Kom dan aanstaande donderdag 9 mei naar Green Vibrations, het festival van Enschede tijdens Hemelsvaart.

Net als elk jaar op Hemelvaartsdag is er in het oosten van het land van alles te doen. Een festival zoals Green Vibrations op het terrein van Universiteit Twente steekt er, naast Dauwpop, flink boven uit. Elk jaar komen er honderden mensen op dit, ooit kleinschalige, festival af. Dit is niet voor niets, want het festival weet met het jaar te verrassen.

Ooit begon Green Vibrations als een klein festival tussen de studentenhuizen op de campus en de hooibalen. Binnen een korte tijd werd het diverse muziekevenement populair: er kwamen steeds meer mensen op af. Daarom wordt Green Vibrations al enkele jaren op het Carillonveld op de UT gehouden. Even wennen voor de echte Green Vibrations-gangers, maar zeker een goede plek voor dit festival.

Aanstaande donderdag 9 mei is het weer zo ver. De twaalfde editie trapt af om 14:00 uur en zal buiten tot 0:00 uur doorgaan. In de nacht zijn er nog verschillende zogenoemde Night Stages in De Bastille te vinden, op loopafstand van het festival. De programmering liegt er niet om. Er zijn meerdere podia te vinden op het terrein. Zo is er de Band Stage met onder andere They Used To Be Astronauts, Hufterbuks en The Daydream Fit, is er de DJ Stage met onder andere Brandenburg, Bootycall en Fizz, is er de Fusion Stage met onder andere Meryl & a Bit of Yellow, Rimon en Funky Astronauts en meer. Tickets voor Green Vibrations kosten € 15,00 in de voorverkoop en € 16,00 aan de deur. Bij de entree van het festival krijg je een uniek polsbandje, een machtige Green Vibrations 0.4 liter pul en bonnetjes voor de eerste drie gratis drankjes. Via de website van Green Vibrations (.nl) kunnen nog kaarten worden gekocht. Zien we je daar?