Green Lizard is duidelijk terug

Tilburgse mannen rocken in ’t Ukien

Tekst en foto's: Wilco Steeneveld ,

Afgelopen zaterdag gaf de Tilburgse rockband Green Lizard een optreden in ’t Ukien. Na een pauze van vier jaar is de band weer terug van weggeweest. En ze rocken als vanouds.

De avond begint met een voorprogramma van The Croakers. Dit trio, bestaande uit Jeroen Nielen, Ruud Gielen en Vincent van den Broek, is afkomstig uit Flevoland. De band laat er geen gras over groeien en begint meteen na opkomst met spelen. Na het eerste nummer wordt het publiek kort toegesproken: “Dit is onze eerste show in 2013. We hebben maar een half uur, dus we laten de muziek voor zichzelf spreken!”. De drums doen hun werk, afgewisseld met goed gitaarspel.

De nummers van The Croakers volgen elkaar in rap tempo op. Als je je ogen dicht doet, denk je dat je naar een oude rockband aan het luisteren bent, maar dat is niet zo. Deze jonge jongens brengen alleen eigen nummers en maken het half uur zo vol. Naar verwachting wordt het eerste album in juni van dit jaar uitgebracht.

Na een korte pauze is het tijd voor de hoofdact: Green Lizard. De Tilburgse mannen zijn weer bij elkaar. Het is dan niet meer de originele bezetting, maar Remi en Brian Tjon Ajong staan nog steeds aan het roer. De band brengt nog steeds het herkenbare Green Lizard-geluid: rauwe rock met goede zang en vooral show. De mannen zijn sinds 1994 bezig, dus ze hebben hun sporen zeker verdiend. En je ziet dat ze er na die jaren nog steeds zin in hebben. Of opnieuw, gezien de pauze van 4 jaar. Remi grapt dat het vermoeiend is met drie kinderen, en dan bedoelt hij niet de bandleden. Hij ziet sterretjes, maar wat wil je, met de energie die hij op het podium laat zien.

Green Lizard is druk met het nieuwe album. Ze hebben zelfs een baspartij van een nieuw nummer in de kleedkamer opgenomen. De avond wordt dus gevuld met oude en nieuwe nummers. Maar het publiek twijfelt niet lang bij de nieuwe nummers: Green Lizard is back!