Zes lokale bands maken kans op onder andere optreden op Dauwpop

Finalisten Rabo Music Rally bekend

Redactie Enschede. ,

Vandaag heeft de organisatie van Dauwpop bekend gemaakt welke zes bands in de finale van de Rabo Music Rally staan. Deze gratis toegankelijke finale vindt plaats op 13 april in De Lantaarn in Hellendoorn.

De volgende finalisten zijn uitgekozen:

De Nieuwe Stempel
Catchy basslines, gitaarspel dat wisselt van funky slagjes naar scheurende uithalen en goed doordachte drumpartijen vormen het fundament van De Nieuwe Stempel, waar ritmisch overheen wordt gefilosofeerd.

Pauw
De drie vrienden zijn een jaar lang een tot studio omgetoverde boerenschuur in gedoken, met voornamelijk muzikale invloeden uit de blues, de psychedelische 60′s & 70′s en muziek van nu, waardoor ze een groovende, ruige, magische en meeslepende creatie tot stand hebben gebracht.

Hubble Orkestar
Bepakt en bezakt met gitaren, driestemmige zang, accordeon en trompet, gedragen door contrabas en een ontzettend strakke eenmans ritmesectie openen ze een aanval op jouw muzikale hart waar je niet tegen kunt vechten. De band heeft een breed scala aan muziek.

The Road Home
Vier jongens rond de 20 jaar uit Enschede. Sinds 2011 wordt er ‘high voltage-rock’ uit de instrumenten getrokken en wordt er zoveel mogelijk gespeeld om het rock&roll ‘evangelie’ te verspreiden. De mosterd halen de oprechte rockers bij een aantal grote helden op leeftijd.

The Good Hand
De jaren zestig en zeventig worden in het hier en nu gebracht. De band speelt in de traditie van bands als The Velvet Underground, Neil Young, Led Zeppelin en Hawkwind, maar ook in de van bands als Motorpsycho, Black Mountain en Triggerfinger.

De Pioniers
De Pioniers bestaat uit twee rappers Accent, Ginny Linq en DJ CC. De Pioniers werden derde met de hiphopcompetitie HipHopHard, tweede bij studentenbandfestival te Zwolle en eerste bij VideoVirus Zwolle. Deze groep wordt gezien als een vernieuwende act binnen de hiphop.

Via www.overuit.nl/dauwpop kunnen fans vanaf heden tot aan de finale hun stem uitbrengen op hun favoriet. Het aantal stemmen wordt meegenomen in het jury oordeel.

De winnaar van de finale wint het volgende prijzenpakket:
- Een spot in de King King op Dauwpop
- Een dag studiotijd bij Hillroad Records in Luttenberg
- Een supportshow in grote zaal van Metropool Hengelo
- Een professionele fotoshoot door fotograaf Raymond "Bullet-ray" van Olphen (onder andere bekend van 3FM en Musicmaker).
- Een optreden in tv programma En Dan Nog Even Dit (EDNED/TV Oost)
- Een workshop door Frank Satink (programmeur verschillende festivals en eigenaar van platenlabels Goomah Music en Cool Buzz)
Niet niets dus.

De voorverkoop voor Dauwpop is reeds begonnen via www.dauwpop.nl en de lokale adressen. Tickets kosten €45, een kinderticket (8 t/m 14 jaar) kost €10.