Weekagenda week 13

Atak's Lunch Beat, Nairobi Golf Kid, Tim Knol & Kevn Kinney, Punkfest Hedon, Ewert and the Two Dragons

Tekst: redactie. ,

Buiten blijft het ook deze week nog steeds koud. Daarom hebben we deze week wederom enkele tips op een rijtje gezet waar je het goed warm van krijgt. Zo kun je je donderdag tijdens de lunch warm dansen tijdens Lunch Beat in Atak, kun je dezelfde avond nog zomerse geluiden meekrijgen van lokaal talent Nairobi Golf Kid en drink je jezelf warm in het weekend bij het Punkfest in Hedon, Zwolle.

Lunch Beat
Waar: Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Donderdag 28 maart, 12:00 uur
Wat kost dat?: 12,50 euro, voor lunch en muziek!
Waarom: Op donderdag 28 maart wordt de lunchpauze in Enschede weer dansend doorgebracht. Poppodium Atak is the place to be tussen 12.00 en 13.00 uur. Bij binnenkomst ontvangen de bezoekers een gezond broodje en wat te drinken. De DJ staat dan al te draaien, stil staan lukt niet meer… Lunch Beat is een dansevent dat precies een uur duurt en tijdens de lunchpauze plaatsvindt. In 2010 begonnen als een experiment in Stokholm en inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen in Zweden en ook in het buitenland. In steden als Parijs, Johannesburg, Brussel, Boston en Manchester wordt er al volop geLunchBeat.

Navarone & Tenement Kids
Waar: Saxion Zaal, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Donderdag 28 maart, deur open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deurverkoop: 12 euro
Waarom: Het is tijd voor een avondje rocken! Daarvoor heeft Atak niet de minste bands uitgenodigd… Het Utrechtse Tenement Kids staan deze avond samen met Navarone op de planken van het Enschedese poppodium om jou een verfrissende avond vol rock te brengen. Tenement Kids stonden eerder dit jaar op Noorderslag in Groningen, nu is het tijd voor Enschede.

Kickstart!: Nairobi Golf Kid
Waar: Muziekcafe, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Donderdag 28 maart, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: Niets!
Waarom?: Nairobi Golf Kid is een band uit Enschede met een geheel eigen geluid. Hun muziek draait om melancholische, energieke melodieën, gecreëerd door elektronica en effecten. De heren zelf omschrijven zich als een 'alternative rock/psychedelic indie folk/post-punk/electronica' band, een mond vol!

Tim Knol & Kevn Kinney
Waar: Het Paradijs, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Vrijdag 29 maart, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 15 euro, deurverkoop: 17 euro.
Waarom: Tim Knol heeft eigenlijk geen introductie meer nodig om je over te halen voor een show. Kevn Kinney daarentegen is iets minder bekend. Kevn Kinney is een Amerikaanse singer-songwriter die verantwoordelijk was voor misschien wel één van de beste platen uit 1990: 'Macdougal Blues'. Luister maar even naar het clipje hieronder. 

Burger Band Clash
Waar: Concertzaal, Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Vrijdag 29 maart, zaal open 19:30 uur , aanvang 20:00 uur
Wat kost dat?: 5 euro, studenten: 3 euro
Waarom: Deze avond strijden scholierenbands uit Deventer en omgeving tegen elkaar tijdens de Burger Band Clash in het Burgerweeshuis. Dat het een verhitte strijd gaat worden staat vast, want de prijzen zijn niet mis! De bands die deze avond spelen zijn lokaal talenten Bad Joke, Whatoosh!, The Interns, New Raise, Turkey Eats Man, Wilson, Pulse en The Hot Shoes. De winnende band gaat er vandoor met onder andere een singleopname, een professionele fotoshoot en verschillende optredens. Een goede avond om lokaal talent eens van dichtbij te bekijken.

Punkfest: Runninglate / Generation 84 / The 101's
Waar:
Popfrontcafe, Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Zaterdag 30 maart, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: Niks
Waarom: Omdat drie harde bands op een avond voor helemaal niets nou ook weer niet zo vaak voorkomt. De Belgische band Generation 84 is opgericht in 2009. De band is geïnspireerd door bands als Good Riddance, No Use For A Name, Raised Fist, Descendents, No Fun At All, Rise Against, Strike Anywhere en Propagandhi. Runninglate is een Zwolse punkband met een Fries randje. Snelle, stevige punkrock met invloeden van Pennywise, Much The Same, Bouncing Souls en Ignite is het resultaat van een zoektocht naar een eigen geluid. The 101's maken melodische punkrock dat geïnspireerd is door bands als The Loved Ones, Rise Against en Hot Water Music. Ze hebben meer dan 200 shows gespeeld in Nederland, België en Duitsland en festivals aangedaan als Bospop en Speedfest.

Let's Get Lost: Ewert and the Two Dragons
Waar: Odeon, Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Zaterdag 30 maart, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deurverkoop: 12,50 euro
Waarom:Uitverkochte clubshows in Merleyn, Asteriks, EKKO, Paradiso en dan ook nog eens de European Border Breakers Award tijdens Eurosonic 2013 op je naam schrijven; het werd hoog tijd dat de mannen van Ewert And The Two Dragons Zwolle aandoen. De band uit Estland schrijft parels van folk- en indiesongs en weet met het (in de Baltische Staten prijswinnende) album 'Good Man Down' ook voet aan Nederlandse bodem te krijgen.

80's & 90's Party
Waar: 't Ukien, Kampen
Wanneer: Zaterdag 30 maart, aanvang 22:00 uur
Wat kost dat?: Niks!
Waarom: De zomertijd gaat vanavond in, wat betekent dat het centrum van Kampen wordt overspoeld met bandjes. Maar ' t Ukien biedt een alternatief: de 80's & 90's Party! De jaren '80 en '90 liggen inmiddels alweer een tijdje achter ons, maar de muziek van toen blijft staan als een huis. Stond jij vroeger op de dansvloer uit je plaat te gaan op de hits van Madonna, Take That, Michael Jackson, Cindi Lauper, The Spice Girls of The Beastie Boys? Of was je juist meer van de grunge of happy hardcore? Verlang je nog steeds terug naar de tijd van casettebandjes en flippo's? Dan is deze avond zeker wat voor jou!  

StoneCity: Knock Out Finale
Waar: De Buze, Steenwijk
Wanneer: Zaterdag 30 maart, open 20:00 uur
Wat kost dat?: Helemaal niets!
Waarom: Vanavond de finale van de StoneCity Knock-Out! Van januari tot en met maart hebben in totaal zo'n 16 bands gestreden om een plekje in de finale. Wie gaat er met de winst naar huis? Met o.a. Get Born en The Hozz. 

En verder:

- Dinsdag 26 maart: Acda & de Munnik, Poppodium Atak, Enschede.
- Woensdag 27 maart: Metropool Popquiz, Poppodium Metropool, Hengelo.
- Donderdag 28 maart: Sabotage, Poppodium Hedon, Zwolle.
- Vrijdag 29 maart: Praamstra Live, Boekhandel Praamstra, Deventer.
- Zaterdag 30 maart: Legends of Classic Rock: Tributes to Led Zeppelin, Deep Purple, U2, Poppodium Metropool, Hengelo.
- Zaterdag 30 maart: Indie Club (Lucas Hamming), Poppodium Hedon, Zwolle.
- Zaterdag 30 maart: Alan Parsons Live Project, Poppodium Atak, Enschede.
- Zondag 31 maart: Have A Nice Day Festival Pre-fun, Poppodium Burgerweeshuis, Deventer.