Weekagenda week 12

Gepetto and the Whales, X-it Phoenix 15 jaar: Rewind, Hedon Presents, Miss Montreal, Burçak

Tekst: redactie / Foto: Willem Stolk. ,

Deze week hebben we weer verschillende toffe muzikale dingen op het programma staan. Zo is er vrijdag het vijftienjarige verjaardagsfeestje van de X-it Phoenix in Atak met oude dj's. Deze avond is er in Zwolle Hedon Presents, een avond waar drie verschillende lokale bands hun sound kunnen laten horen. Hey Kid presenteert tijdens deze editie tevens een nieuwe plaat.

Gepetto & The Whales
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Woensdag 20 maart, zaal open 20:00 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Niets!
Waarom: Geppetto & The Whales is een in 2010 opgerichte Belgische band, die een mix brengt van americana en meerstemmige pop. Vorig jaar tekenden ze een platencontract met EMI Records en verschenen er twee singles en het (mini)album ‘People of Galicove’.
Qua muziek doen ze denken aan een mix van Mumford and Sons en My Morning Jacket.

X-it Phoenix 15 jaar: Rewind
Waar: Saxion Zaal, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Vrijdag 22 maart, aanvang 22:00 uur
Wat kost dat?: 2 euro
Waarom: Al 15 jaar lang is de X-it Phoenix het vaste feestje op de zaterdagavond in Atak. Deze maand bestaat het feestje precies 15 jaar en dat wordt op vrijdag 22 maart gevierd. Op deze avond zullen zowel dj’s van nu als dj’s van vroeger hun eigen beste selectie van verschillende stijlen te laten horen. Zoals iedereen van de X-it Phoenix gewend is, zullen verschillende stijlen de revue passeren. Voordat de X-it Rewind begint, is er de mogelijkheid om om 21:00 uur een bezoekje te brengen aan het oude pand waar Atak gevestigd was. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een mailtje sturen naar daisy@atak.nl. Dit kan tot en met 22 maart, 18:00 uur.

Let op: voor deze activiteit geldt een leeftijdsgrens van 21 jaar en ouder.

Hedon Presents: CD-release Hey Kid
Waar:
Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Vrijdag 22 maart, zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Wat kost dat?: Helemaal niets!
Waarom: Hedon Presents is terug en presenteert je drie veelbelovende opkomende bands voor de prijs van nul! Deze editie staat onder andere in het teken van de CD-release van Hey Kid. Achter de nieuwe band Hey Kid gaat een oude bekende schuil, iemand die je niet direct in dit genre verwacht. Verrassend genoeg hebben we het over niemand minder dan Marco Hovius, de drijvende kracht achter de Zwolse band 16Down. Sinds de radio hits van 16Down - denk aan 'Subtle Movements' en 'Heaven Still Cries' - weten we dat Hovius een gedreven en getalenteerde songwriter is. De talentvolle zanger, gitarist en componist is een muzikant met een diversiteit aan gezichten. Met Hey Kid laat hij dit deze avond zien. Deze avond wordt Hey Kid bijgestaan door Go Green, stevige jaren '60 rock, en door Trickster, een Zwolse blues en rock driemansformatie.

Burçak Single-release 'Home Alone'
Waar: Het Paradijs, Poppodium Metropool
Wanneer: Vrijdag 22 maart, zaal open 20:20 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: 2,50 euro 
Waarom: Ritmische oosterse muziek, opzwepende pop en scheurende gitaren, dat is de beste manier om de muziek van Burçak (Bour-Tjak) te omschrijven. Als frontman van de band Velvet Monk wint hij de Popprijs van Overijssel in 2009, waarna de band op een lange waslijst aan podia verschijnt, zoals onder andere de Melkweg, Bevrijdingsfestival Overijssel, 3FM en 538. In 2011 besluit hij solo de podia te betreden, met zijn vernieuwde band en exotische nieuwe nummers. Maart 2013 brengt Burçak zijn door Guido Aalbers gemixte debuutsingle ‘Home Alone’ uit. De avond zal in teken van deze verfrissende nieuwe single staan. Deze avond wordt Burçak bijgestaan door The Interns, een energieke rockband uit Enschede. 

Miss Montreal
Waar:
Holland Casino Zaal, Wilminktheater, Enschede
Wanneer: Zaterdag 23 maart, zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Wat kost dat?: Het gekke bedrag van 24,10, zowel aan de deur als VVK
Waarom: Sanne Hans kennen we als de charmant stotterende frontvrouw van Miss Montreal. Samen met Thijs, Mitch, Peter en Kobus vormt Sanne een band die rockt en emotioneert. Tijdens dit theaterconcert laat Sanne niet alleen muzikaal het beste van zichzelf zien, maar leren we haar beter kennen. Goede liedjes, een biertje, een traan, een glimlach: wat wil een mens nog m-mm-mmm-meer?

The Horse Company, Death Letters, Mister & Mississippi
Waar: Het Paradijs, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Zaterdag 23 maart, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deurverkoop: 13 euro
Waarom: Omdat drie van zulke kwalitatief goede bands voor deze prijs gewoon niet het missen waard zijn. Verwacht een avond vol frisse indierock & pop en toch per band een eigen sound. Genoeg reden om te gaan!

En verder:

- Donderdag 21 maart: Mister & Mississippi en Emil Landman, Poppodium Burgerweeshuis, Deventer.
- Vrijdag 22 maart: Praamstra Live, boekhandel Praamstra, Deventer.
- Zaterdag 23 maart: A Polaroid View, Poppodium Hedon, Zwolle.
- Zaterdag 23 maart: RAAAAAR, Poppodium Burgerweeshuis, Deventer.
- Zaterdag 23 maart: Lenteoffensief met diverse lokale bands, Poppodium Atak, Enschede.
- Zaterdag 23 maart: Donderslag, drum & bass feest, Poppodium Atak, Enschede.
- Zaterdag 23 maart: Riverside, Poppodium Metropool, Hengelo.
- Zaterdag 23 maart: Word Up, NAXT, Almelo.