Weekagenda week 11

Jamie Faulkner, Luuk Schmidt, Platenbeurs Atak, Green Lizard, The Shakedown 8

Tekst: redactie / Foto: Anne-Marie Kok. ,

Deze week hebben we maar liefst drie rustige singersongwriters op het programma staan die het bezoeken waard zijn: Luuk Schmidt in Hengelo, Jamie Faulkner in Zwolle en Aidan's Well in Enschede. Voor wat harder werk ga je zaterdag naar 't Ukien in Kampen, waar Green Lizard een optreden weg zal geven. Welke concerten we nog meer tippen, lees je hier.

Jamie Faulkner
Waar: Popfrontcafe, Hedon, Zwolle
Wanneer: Vrijdag 15 maart, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: 5 euro
Waarom: Mix grote songwriterskwaliteiten, knap gitaarspel en een warme soulstem in een kom en je krijgt Jamie Faulkner. Afgelopen april kwam zijn eerste single 'If it's me' in Nederland uit en tourde hij met gastmuzikanten langs alle zalen in het land. Nu komt de nieuwe plaat er aan en staat hij voor slechts vijf euro in Zwolle.

KICKSTART! EP Release Luuk Schmidt
Waar:
Poppodium Metropool, Het Paradijs, Hengelo
Wanneer: Vrijdag 15 maart, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: 2,50 euro
Waarom: Vanavond presenteert Luuk Schmidt zijn nieuwe minialbum 'Lines To Speak'. Onder de bezielende leiding van producer Jeffrey Revet (bekend van onder andere Stefany June, Maggie’s Bookshop en Stream of Passion) werd de plaat afgelopen najaar opgenomen in de Milk Mark Studio’s. Luuk’s begeleidingsband, bestaande uit de talentvolle gitarist Kamiel Top (De Regel) en basbeest Tim Wensink (Popacademie Rotterdam), werd in de studio aangevuld met oudgedienden Jeffrey Revet op toetsen en Adri Karsenberg op percussie (Dancing Dollekamp en Kings of Oblivion). Deze heren zullen ook vanavond acte de présence geven. Als extra gitarist is daarnaast Remo van Osch aangetrokken. Het voorprogramma wordt verzorgd door Meryl and a bit of Yellow, een singersongwriter die vorige week haar eigen plaat uitbracht in De Tor in Enschede.

De Deeldeliers (Jules Deelder & Bas van Lier)
Waar: Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Vrijdag 15 maart, zaal open 20:00 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: 17,50 euro (CJP/Studenten: 15,50 euro)
Waarom: De Deeldeliers is een film van Branko van Kooten en Bas van Lier, geregisseerd door Eric Blom. De film gaat over een legendarische avond en nacht in de Bullet Sound Studios waar Jules Deelder en Bas van Lier bevriende muzikanten ontvingen als Hans Dulfer en Erik Kooger. De release van deze film wordt vergezeld door een clubtour van deze heren. Vanavond verandert Het Burgerweeshuis in een intieme jazzclub waar de Deeldeliers de legendarische avond in de Bullet Sounds Studios nog eens dunnetjes over doen.

The Shakedown 8
Waar:
Popfrontcafe, Hedon, Zwolle
Wanneer:
Zaterdag 16 maart, zaal open 21:00 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?:
Niets
Waarom:
The Shakedown 8 is een eigenzinnige band uit Lelystad. Ska is de constante factor in hun muziek, maar ze laten zich niet alleen in dat hokje stoppen. De energieke zeskoppige band verwerkt ook gipsy, reggae, punk en blues in hun muziek. Het resultaat is dat maar weinig toeschouwers stil kunnen blijven staan.

Green Lizard
Waar: 't Ukien, Kampen
Wanneer: Zaterdag 16 maart, 21:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 5 euro, deurverkoop: 7 euro
Waarom: Green Lizard maakt grunge met punk-, rock- en metalinvloeden. Het is een aantal jaren stil geweest rondom de band, maar sinds eind vorig jaar is Green Lizard weer helemaal terug. De nummers voor een nieuw album zijn inmiddels geschreven. Green Lizard zal hetzelfde muzikale pad bewandelen waar de band zijn tocht 20 jaar geleden op begon. Verwacht dus een avond vol stevige gitaargeluiden.

CD Release Aidan's Well 
Waar: Poppodium Atak, Saxion Zaal, Enschede
Wanneer: Zaterdag 16 maart, zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: Vijf euro
Waarom: Aidan's Well is in de afgelopen periode gegroeid tot een hechte viermans formatie. Liefhebbers van het dromerige werk van Ray LaMontagne, Patrick Watson, Damien Rice of James Vincent McMorrow zullen zich meteen thuis voelen bij de ’melancholiedjes’ van frontman Frank Veenstra. Het album wordt gereleased op Continental Europe/V2 en live ten doop gehouden op zaterdag 16 maart 2013 in Atak, waar de band ook een deel van de nummers opnam. Het indie classical ensemble Lunapark (onder andere cello, vibrafoon en fender rhodes), dat ook op de CD te horen is, zal als special guest zijn opwachting maken.

Platen- en CD-beurs en muzikantenmarkt
Waar: Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Zondag 17 maart, open: 11:00 uur
Wat kost dat?: € 3,50
Waarom: Zondag 17 maart kun je je vanaf 11.00 tot 17.00 uur onderdompelen in alles wat met muziek te maken heeft. In de foyers en Grolsch Zaal: platen zover het oog reikt. In de Atak Studio's: instrumenten in alle soorten en maten, die je gelijk kan testen. En ben je even klaar met rondstruinen? In de kleine zaal staat Coldplay coverband 'Coldplace' op het podium!

En verder:

- Woensdag 13 maart: The Ultra Kings - Burgerweeshuis, Deventer
- Vrijdag 15 maart: Praamstra Live: De Deeldeliers - Boekhandel Praamstra, Deventer
- Vrijdag 15 maart: Vaudeville de cette soiree - Poppodium Metropool, Hengelo
- Vrijdag 15 maart: Gorter, Coke en Bouwmeester - Jazzcafe de Tor, Enschede
- Zaterdag 16 maart: 40 jaar Hedon: Zaterdagnachtkoorts Fout! Editie - Hedon, Zwolle
- Zaterdag 16 maart: Mehrfaut 90's Hits - Burgerweeshuis, Deventer
- Zaterdag 16 maart: X-it Phoenix, Poppodium Atak, Enschede
- Zaterdag 16 maart: Groove Mosterd, Burgerweeshuis, Deventer
- Zondag 17 maart: Quiz'm - Burgerweeshuis, Deventer