The Kings of Oblivion stopt

"Een eenheid blijven vormen blijkt moeilijker dan gedacht"

Redactie Enschede. ,

Na vier muzikale topjaren voor The Kings of Oblivion heeft de band besloten om de handdoek in de ring te gooien. Toch betekent dit niet het einde van dit muzikale talent, maar een nieuw begin in andere projecten.

Aan het begin van deze week kreeg 3voor12 Overijssel het beroerde bericht te horen dat Overijssels trots The Kings of Oblivion besloten heeft om er mee te stoppen. "Het werkte niet meer", aldus de mannen zelf.

"Het is moeilijk om het nieuws te brengen, maar we stoppen met TheKings of Oblivion. Onze artistieke ideeën liggen te ver uit elkaar. Het werd daardoor steeds moeilijker om een eenheid te blijven. Afgelopen weekend is daar de knoop over doorgehakt. We blikken terug
op vier mooie en avontuurlijke jaren waarin we veel hebben gedaan: een prachtige café tour, Bevrijdingsfestival, Eurosonic, een geweldige CD release en zoveel meer.

Nu willen we onze oprechte dank uitspreken aan fans, luisteraars en iedereen die onze optredens hebben bezocht. Ook gaat onze dank uit naar degenen die ons hebben gesteund met boekingen, stukken in de pers, fotosessies, CD-verkoop bij de stand, aankondigingen bij optredens, muzikale bijdrage en alles meer. Zonder jullie was het nooit zo mooi geweest. Dit is niet alleen een einde.. het is ook een start voor nieuwe plannen.

Een aantal van ons spelen in andere projecten die de bühne op gaan. Rik Kaez geeft aan dat er duidelijke plannen liggen voor een nieuwe band met natuurlijk een aantal nummers die door de Kings werden gespeeld, maar de aandacht zal vooral uitgaan naar nieuwe nummers en een nieuw geluid. Zeker iets om in de gaten te houden."